Στις 28 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για την οποία διοργανώνεται μία μεγάλη συναυλία, όπου θα συμμετέχει ο Μίμης Πλέσσας και άλλοι μουσικοί, που ανταποκρίθηκαν με ευαισθησία στο κάλεσμα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, Μίμης Πλέσσας,  καλεί κι αυτός με τη σειρά του τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά σε αυτήν την κίνηση, θέλοντας η συμμετοχή να υπερβεί ακόμη και τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΕΣΚΠ, κ. Αναστάσιο Ωρολογά, αυτή τη στιγμή οι πάσχοντες στην Ελλάδα από τη νόσο φτάνουν τα 10.000 άτομα, με μεγαλύτερη διείσδυση στο γυναικείο πληθυσμό, σε σχέση με τον ανδρικό.

Ο κ. Ωρολογάς στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στις διεθνείς προσπάθειες για την αναχαίτιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας. Μάλιστα, περίπου σε ένα χρόνο εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα φαρμακευτικά σκευάσματα με τη μορφή χαπιών, καθώς οι μέχρι σήμερα θεραπείες έχουν ενέσιμη μορφή. Ωστόσο, η δημιουργία εμβολίου για την πρόληψη εμφάνισης της ΣΚΠ εκτιμάται ότι δεν είναι εφικτή πριν την παρέλευση ακόμη 40 ετών.

Μαζί με τον Μίμη Πλέσσα στη σκηνή θα ανέβουν ο Σπύρος Κλείσσας η Ιώ Νικολάου, με guest star την Ζωή Κουρούκλη.