Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετέχει στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Aποστολής Γραμμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας, που έχει ως σκοπό την άμεση συμπαράσταση σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη…

Σήμερα, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Ελλάδα αυτές ακριβώς τις ημέρες βιώνει ένα κλίμα γενικής αγανάκτησης για την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής…

Είναι λοιπόν τραγική ειρωνεία καθώς το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας αναγκάζεται εξαιτίας της άδικης δολοφονίας ενός εφήβου από κρατικό όργανο και των σοβαρών επεισοδίων βίας που ακολούθησαν σε όλη τη χώρα ,να ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις της που είχαν προγραμματισθεί σε Αθήνα, Γρεβενά Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λευκάδα, Πάτρα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό της 60ής επετείου από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο  την έντονη ανησυχία του για την απουσία συγκεκριμένων μέτρων από το ελληνικό κράτος που να εγγυώνται τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη γενικότερη διασφάλιση της απονομής δικαιοσύνης.

Ωστόσο,

θέλοντας να ακουστεί η φωνή   ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια, δίνει τη δυνατότητα σε όσους επισκεφτούν σήμερα τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο Taste for Justice, να προσφέρουν έμπρακτα την υποστήριξή τους , υπογράφοντας τις ειδικές κάρτες αλληλεγγύης , που θα βρουν στο πιάτο τους.

H  Διεθνής Αμνηστία έχει θεσμοθετήσει, ως μοναδική οργάνωση στον κόσμο, το Taste for Justice, και το ελληνικό τμήμα με τη σειρά του έχει αναλάβει την διοργάνωσή του για δεύτερη συνεχή χρονιά στη χώρα. Φέτος, μαζί με τις κάρτες αλληλεγγύης για τη συλλογή υπογραφών, θα υπάρχουν ειδικά sous-plat στο τραπέζι κάθε πελάτη με τα μηνύματα της Διεθνούς Αμνηστίας. Θα αναγνωρίσετε τα εστιατόρια που θα σας προσφέρουν το ακτιβιστικό σας δείπνο από την αφίσα που θα βρίσκεται στην είσοδό τους.

Η περσινή ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Άνθρωποι που κινδύνευαν, έλαβαν χιλιάδες γράμματα από υποστηρικτές και φίλους της Διεθνούς Αμνηστίας  με αποτέλεσμα να σωθούν, ενώ κάποιοι άλλοι εξασφάλισαν βασικά  δικαιώματά τους. Γυναίκες, που ήταν θύματα βιασμού και σωματεμπορίας  βρήκαν καταφύγιο και απέκτησαν πρόσβαση στη δικαιοσύνη. 

Τη χρονιά αυτή η δράση  θα εστιαστεί στην υποστήριξη των γυναικών που διεκδικούν το σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους , από την ελευθερία της έκφρασης μέχρι την πρόσβαση στην παιδεία. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όσο γίνεται περισσότερες υπογραφές υπέρ των γυναικών αυτών και να τις στείλουμε ως συμπαράσταση στις ίδιες ή στις αρμόδιες αρχές που οφείλουν να τις βοηθήσουν.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ανεξάρτητη από κάθε κυβέρνηση, πολιτική ιδεολογία, οικονομικό συμφέρον ή θρησκεία. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από συνδρομές και δωρεές των μελών και υποστηρικτών της εξασφαλίζοντας έτσι, την αμεροληψία και ανεξαρτησία της.