Η καθιέρωση της International Jazz Day έγινε τον Νοέμβριο του 2011 από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) και γιορτάζεται σε συνεργασία με το Thelonious Monk Institute of Jazz, με στόχο να «ενθαρρύνει και να αναδείξει τον διαπολιτισμικό διάλογο και την κατανόηση μέσω της Jazz μουσικής, που ενώνει τους ανθρώπους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη».

Το φετινό All – Star Global Concert

Η Αβάνα της Κούβας είναι η φετινή οικοδέσποινα της γιορτής της τζαζ φιλοξενώντας την Κυριακή 30 Απριλίου μία all – star συναυλία, στο φημισμένο Gran Teatro de La Habana Alicia Alonso.

Η συναυλία θα προβληθεί σε live streaming από την UNESCO, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να δει από όπου κι αν βρίσκεται, σπουδαίους καλλιτέχνες σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στη διεθνή τζαζ.

Στο All-Star Global Concert συμμετέχουν περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, εκπροσωπώντας 14 χώρες: Ambrose Akinmusire (United States), Carl Allen (United States), Melissa Aldana (Chile), Francisco “Pancho” Amat (Cuba), Marc Antoine (France), John Beasley (United States), Richard Bona (Cameroon), Till Brönner (Germany), A Bu (China), Igor Butman (Russian Federation), Bobby Carcassés (Cuba), Regina Carter (United States), Kurt Elling (United States), Roberto Fonseca (Cuba), Kenny Garrett (United States), Herbie Hancock (United States), Antonio Hart (United States), Quincy Jones (United States) Takuya Kuroda (Japan), Ivan Lins (Brazil), Sixto Llorente (Cuba), Marcus Miller (United States), Youn Sun Nah (Republic of Korea), Julio Padrón (Cuba), Gianluca Petrella (Italy), Gonzalo Rubalcaba (Cuba), Antonio Sánchez (Mexico), Christian Sands (United States), Esperanza Spalding (United States), Chucho Valdés (Cuba), Ben Williams (United States), Tarek Yamani (Lebanon), Dhafer Youssef (Tunisia), κ.α.!

Η Παγκόσμια Ημέρα Jazz 2017 φυσικά θα εορταστεί αναλόγως και στην Ελλάδα, με ιδιαίτερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην τζαζ. Εμείς, ξεχωρίσαμε για τους λάτρεις της τζαζ στην Αθήνα τρεις συναυλίες  που συμμετέχουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή!

Συγκεκριμένα, μη χάσετε τα εξής:

#1 Liebman, Swallow και Nussbaum – Half Note

Οι Liebman, Swallow και Nussbaum, θα εμφανιστούν στο Half Note Jazz Club (28/4 – 1/5), ενωμένοι ως We Three, δημιουργώντας ένα τρίο πραγματικών γιγάντων της σύγχρονης jazz.

Οι τρεις θρύλοι του We Three έρχονται να κορυφώσουν με την εξαίσια jazz τους, την φετινή σεζόν στο Half Note Jazz Club και να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το διεθνές πρόγραμμά του, για την τρέχουσα σεζόν.

#2 Δημήτρης Βασιλάκης – Gazarte

Φυσικά, το Gazarte, δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει τα καθιερωμένα πλέον Jazz Sundays στην Ημέρα της Jazz. Ο Δημήτρης Βασιλάκης ανεβαίνει την Κυριακή 30 Απριλίου στο Roof Stage για ένα ξεχωριστό live, για την International Jazz Day στο πλαίσιο των global events του θεσμού.

#3 JazZoo Concert Series meets International Jazz Day

Το JazZoo Concert Series του The Zoo συμμετέχει επίσημα στην International Jazz Day 2017.

Η συμμετοχή του JazZoo Concert Series στην Παγκόσμια Μέρα της Τζαζ 2017 θα πραγματοποιηθεί με ένα all day event. Μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Τζαζ σκηνής όπως: Γιώργος Κοντραφούρης, Στέφανος Ανδρεάδης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Pyros Ether, Alekos Vretos Project, Σαραντόπουλος – Βερδίνογλου Duet, Spiral Trio, Μιχάλης Τσιφτσής και μαθητικά γκρουπ απαρτίζουν το line up της ημέρας.

The Zoo | Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6745375
Κυριακή 30 Απριλίου | Έναρξη 10:00 πμ (-2:00 π.μ)
Είσοδος Δωρεάν


Στην επίσημη σελίδα της International Jazz Day μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε σημείο του πλανήτη: http://jazzday.com/events/