Όταν οι θύτες γίνονται θήραμα…

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ-κοινωνικό πείραμα από την Τσεχία που άνοιξε το θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ και μετατράπηκε σε ακτιβιστική πράξη, οδηγώντας σε συλλήψεις εγκληματιών.

Σύνοψη

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Ένα πείραμα που ρίχνει αναγκαίο φως στο θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ. Τρεις ενήλικες ηθοποιοί που όμως μοιάζουν πολύ νεαρές καλούνται να προσποιηθούν τις δωδεκάχρονες σε ψεύτικα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε στούντιο πιστά αντίγραφα παιδικών δωματίων, συνομιλούν μέσω τσατ και Skype με άντρες όλων των ηλικιών που τις έχουν αναζητήσει κι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών αυτών απαιτούν από τα κορίτσια σεξουαλικά βίντεο και τις στέλνουν φωτογραφίες με τα πέη τους ή συνδέσμους με πορνογραφικό υλικό. Κάποιοι επιχειρούν ακόμη και να τις εκβιάσουν. Το ντοκιμαντέρ αποδίδει το καθηλωτικό δράμα των πρωταγωνιστριών που παίζουν «12χρονα κορίτσια», από τη διαδικασία του κάστινγκ μέχρι τις αυτοπροσώπως συναντήσεις με τους θύτες (υπό την παρακολούθηση ομάδας σεκιούριτι και έξι κρυφών καμερών). Οι τακτικές αποπλάνησης σταδιακά στρέφονται εναντίον των παραβατών και οι θύτες γίνονται θήραμα.

Η ταινία έχει οριστεί ως Κ12. Για όλες τις ακατάλληλες σκηνές έχει χρησιμοποιηθεί οπτικό εφέ.

Συντελεστές

Αρχική Ιδέα: Βιτ Κλουσάκ
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βιτ Κλουσάκ, Μπαρμπόρα Χαλούποβα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Άνταμ Κρούλις
Μοντάζ: Βιτ Κλουσάκ
Μουσική: Pjoni
Διεύθυνση Παραγωγής: Πάβλα Κλιμέσοβα, Άννα Πολάσκοβα
Παραγωγή: Βιτ Κλουσάκ, Φίλιπ Ρεμούντα, Hypermarket Film, Czech Television, Πίτερ Κερέκες, Radio and Television of Slovakia, Helium Film
Με τις: Τερέζα Τεζκά, Ανιέζκα Πιθάρτοβα, Σαμπίνα Ντλουχά
Διάρκεια: 100’
Έτος Παραγωγής: 2020