Έχοντας στις βαλίτσες μας 55 ταινίες μικρού μήκους από 25 διαφορετικές χώρες και σινεφίλ διάθεση, στήνουμε πανιά και προτζέκτορα δίπλα από την παραλία για ένα νυχτερινό Open Air 3ήμερο προβολών.

Σας καλούμε σε μια ακόμη γιορτή του πολιτικού σινεμά, που αναδεικνύει ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές ταινιών μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα την τρέχουσα κοινωνική επικαιρότητα και την επίδραση της 7ης Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας.

Ο Πολυχώρος Nisi

Το Nisi γεννήθηκε ως ένα μέρος ξεχωριστό, μέσα στη φύση και δίπλα στη θάλασσα, με γνώμονα την ανάγκη για δημιουργία, χαλάρωση, διασκέδαση, περιπέτεια. Μικροί και μεγάλοι μοιράζονται θετική ενέργεια μέσα από μία σειρά υπαίθριων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ένας πρωτότυπος πολυχώρος που συνδέει όλες τις ηλικίες κι όλες τις εθνικότητες προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες, αποτελώντας ιδανική επιλογή για εναλλακτικό τουρισμό.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

Εργαστήριο για Παιδιά “ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ” Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τις ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης, μαθαίνουμε τη σημασία της “Διαφορετικότητας”.

Στο εγχείρημα αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους μέσα από ειδικές ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης και στην συνέχεια να παρακολουθήσουν ταινίες κινουμένων σχεδίων του φεστιβάλ, που αφορούν τη διαφορετικότητα και να μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που τους προκαλούν. Στόχος του εργαστηρίου είναι: Να μπορέσουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας, κουλτούρας να συνυπάρξουν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού και γνωριμίας που θα τους προτείνουν οι εμψυχωτές του εγχειρήματος. Να εκφραστούν ελεύθερα και να μας εισάγουν στον δικό τους τρόπο αντίληψης της κοινωνία μας και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν. Να παίξουν, να γελάσουν, να συνεργαστούν και να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Να διδάξουν τον τρόπο, σε εμάς τους “μεγάλους”, να αντιλαμβανόμαστε έννοιες και αλήθειες χωρίς εξεζητημένες εξηγήσεις αλλά με οδηγό την φαντασία και το ένστικτο.

* Το εργαστήρι θα μαγνητοσκοπηθεί για τις ανάγκες του φεστιβάλ και έχει μηδενικό κόστος συμμετοχής – Δηλώσεις συμμετοχής στο 6950686277


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών: Ημερήσιο πρόγραμμα προβολών i.P.A.S. Film Festival – Summer edition