22 Αυγούστου, 01:16 πμ, 37° 49′ 13″ Β, 121° 58′ 14″ Δ.  Ένας άνθρωπος εξαφανίζεται. Η γυναίκα του και το παιδί του κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο. Η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει 1 ακόμα βαθμό. Ένα αρχαίο πρωτοθηλαστικό βγαίνει από το δάσος. Ένας αστυνομικός αρχίζει την έρευνα. Ένας επιστήμονας αποφασίζει να κατασκευάσει τον διαστημικό ανελκυστήρα. Όλα συμβαίνουν κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα ενός δορυφόρου που διαγράφει τροχιές στο μακρινό διάστημα.

Ποιος είναι ο αλγόριθμος της ελευθερίας μας; Υπάρχει άραγε πια κάποιο ήσυχο μέρος στη γη ή θα δραπετεύσουμε στα άστρα; Πόσα κυβικά νερού χρειάζονται για να βυθιστούν όλες οι πόλεις; Θα δύσει ποτέ ο ήλιος της παθητικότητας; Μπορεί το σύστημα να αλλάξει με τη βία; Μήπως είμαστε η τελευταία γενιά ελεύθερων ανθρώπων;

Σ’ ένα δυστοπικό κόσμο ξεδιπλώνονται παράλληλα η διαδρομή του Αμερικανού οικολόγου τρομοκράτη Τεντ Καζίσνκι, (που πρόσφατα έγινε μίνι σειρά από το Netflix), μιας δυτικής μακρόρυγχης έχιδνας που αναζητά το ταίρι της προκειμένου να μην εξαφανιστεί ως είδος, μιας οικογένειας που διαλύεται υπό την πίεση μιας ανεξήγητης εξαφάνισης, και μιας σειράς άλλων χαρακτήρων «καταδικασμένων» να μην συναντηθούν ποτέ.
Ένα ποιητικό «μανιφέστο» για την περιβαλλοντική καταστροφή και τον περιορισμό της ελευθερίας του ανθρώπου, που επιφέρει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και χρήση της τεχνολογίας.

Συντελεστές

Συγγραφείς: Zdrava KamenovaGergana Dimitrova
Επιμέλεια κειμένου: ομάδα EPOPSIS
Μετάφραση: Δημήτρης Βέργαδος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Στράτος Σωπύλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Mαρία Φέξη
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Σκηνικά: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κοστούμια:  Χριστίνα Πανοπούλου
Μουσική:  Λάκης Χαλκιόπουλος
Μουσική επιμέλεια:  Σταύρος Στάγκος
Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη
Videos: Σταύρος Στάγκος
Διεύθυνση Φωτογραφίας videos: Τάκης Μπαρδάκος
Μοντάζ: Τρύφων Καρατζίνας
Γραφιστική επιμέλεια: Βίκυ Πάφα

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)