Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Outview και παράλληλα με τις προβολές στο ινστιτούτο Θερβάντες, οι καλλιτέχνες Ν. Γιαβρόπουλος και Γ. Στριφτάρης

θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους με κοινό τους σημείο το αντρικό σώμα το οποίο αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και το κύριο υλικό της δουλειάς τους.

Από το μαύρο φόντο ξεπηδούν οι γυμνές φιγούρες του Γιαβρόπουλου δημιουργώντας την αίσθηση του τρισδιάστατου ταυτίζοντας διαφορετικές εποχές μέσα από τις διπλοτυπίες που μας παρουσιάζει.

Το γυμνό παίζει πρωταρχικό ρόλο στο έργο του Στριφτάρη όπου άλλοτε εναρμονίζεται-συναντά το περιβάλλον και άλλοτε ξεπηδά σαν μοναχικό και ξένο από αυτό.

Τα έργα των δυο καλλιτεχνών προσεγγίζουν το γυμνό με ευαισθησία αλλά και κριτική διάθεση.

Έντονα επηρεασμένοι από την εποχή τους οι καλλιτέχνες αγκαλιάζουν αλλά και αγωνιούν με την περιπέτεια του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο Γιώργος Στριφτάρης σπούδασε Θέατρο. Παράλληλα ως ηθοποιός ασχολείται με την φωτογραφία και τα τελευταία δώδεκα χρόνια δουλεύει και ως casting director στην διαφήμιση και στον κινηματογράφο. Την φετινή σεζόν υπογράφει τα εξώφυλα κι αρκετή από την φωτογραφική ύλη στο περιοδικό screw. Αυτή είναι η δεύτερη συνάντησή του με τον Νίκο Γιαβρόπουλο.