Μετά από 9 ημέρες το Outview Film Festival έριξε αυλαία στις 15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Το φεστιβάλ έκλεισε με την ταινία Zenne Dancer και πριν την ταινία λήξης δόθηκαν τα κινηματογραφικά βραβεία του φεστιβάλ.

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ – Δημήτρης Καρατζιάς, Όλγα Μαλέα, Ολυμπία Μυτιληναίου, Αργύρης Ξάφης, Ιωσήφ Πρωιμάκης – κλήθηκε να δώσει το Βραβείο για Καλύτερη Ταινία και το βραβείο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ.

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ήταν οι:

Boy Meets Girl
Boys
Eat With Me
Futuro Beach
Helicopter Mom
Jack’s Wish
Land of Storms
Nordland
Of Girls and Horses
Pride
Something Must Break
The Foxy Merkins
The Samurai
Zeus the Cat
Βασίλισσα Αντιγόνη

Τα υποψήφια ντοκιμαντέρ ήταν:

An Honest Liar
Do I Sound Gay?
Drag Becomes Him
Fassbinder: To Love Without Demands
Kate Bornstein is a Queer and Pleasant Danger
Matt Shepard is a Friend of Mine
Out In The Night
Regarding Susan Sontag
The Case Against 8

Τελικά το Βραβείο για Καλύτερη Ταινία του φεστιβάλ πήγε στην ταινία Boys ενώ το Βραβείο για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ πήγε στο Matt Shepard Is a Friend of Mine.

Οι Δημήτρης Βαρελάς, Μανώλης Βαμβούνης και Λίνα Λαχανιώτη από το περιοδικό Antivirus ήταν η επιτροπή για την ταινία μικρού μήκους. Όλες οι ταινίες μικρού μήκους, έως και 25 λεπτά ήταν υποψήφιες για το βραβείο.

Η ταινία μικρού μήκους που βραβεύτηκε ήταν η ταινία Fuck Freud του Αδάμ Καρυπίδη. Ο Αδάμ Καρυπίδης ήταν παρών για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή απονομής.

Επίσης δόθηκε ένα τιμητικό βραβείο στον σκηνοθέτη Philippe Vallois για την πρωτοποριακή του δουλειά στον Queer κινηματογράφο.

Το Βραβείο Κοινού έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων του κοινού αναδείχθηκε η ταινία Pride, η οποία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο.

Πάνω από 70 ταινίες προβλήθηκαν στα πλαίσια του φεστιβάλ, με δωρεάν προβολές για το κοινό και τους ανέργους, συζητήσεις για το φύλο και το TTIP και perfomances και DJ από το εξωτερικό. Γευτήκαμε το Ρίο και το Τελ Αβίβ, βουτήξαμε στον ερωτικό γαλλικό κινηματογράφο του ’70, γνωρίσαμε την Σούζαν Σόνταγκ, την Kate Borstein, τον Φασμπίντερ και μας μάγεψε ο James Randi.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του φεστιβάλ που επισκέφτηκαν και στήριξαν το φεστιβάλ αυτές τις 9 μέρες, την κριτική μας επιτροπή που είχε το χρόνο να δει πάνω από 20 ταινίες, τους καλεσμένους μας και ειδικά τους έλληνες κινηματογραφιστές που αυξάνονται κάθε χρόνο και χαιρόμαστε που φιλοξενούμε τις ταινίες τους, τους εθελοντές μας, την ομάδα των Cabine για την όμορφη αφίσα, τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο για την στήριξη τους, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, τον Μενέλα Σιαφάκα για την φετινή έκθεση, την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, την ομάδα Queer Trans, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για το φετινό queer panel, την Angelika Dusk για την παραχώρηση του τραγουδιού Telling Stories για το τρέηλερ του φεστιβάλ, τον Κωνσταντίνο Τσαγάνη και Κωνσταντίνο Γεωργαντά για τα γραφιστικά.

Ραντεβού του χρόνου!