Μπορεί τα εργαστήρια του Planet G(reece) για εφήβους να αναβλήθηκαν προς το παρόν, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να αξιοποιήσετε δημιουργικά το χρόνο σας τώρα που όλοι πρέπει να μένουμε μέσα.

Για αυτή την περίεργη περίοδο που όλοι πρέπει να μένουμε σπίτι, το Exile Room σας προτείνει ένα δημιουργικό εργαστήριο ντοκιμαντέρ για το οποίο δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά. Το πρότζεκτ είναι απλό: Από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, αντλούμε έμπνευση από το ηλιοβασίλεμα, όπου κι αν είμαστε!

Καθίστε δίπλα σε ένα παράθυρο, βγείτε στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στην αυλή του σπιτιού σας, και τραβήξτε τα δικά σας πλάνα, από την ώρα που αρχίζει να δύει ο ήλιος μέχρι τον ερχομό της νύχτας (ώρα 18:00 με 21:00). Σκοπός είναι να καταγράψουμε ένα από τα λίγα πράγματα που βλέπουμε όλοι ταυτόχρονα και να μοιραστούμε τις διαφορετικές ματιές από το μέρος που είμαστε. Θα φτιάξουμε έτσι ένα βιντεο-κολάζ του ηλιοβασιλέματος με εικόνες από διάφορα σημεία της Αθήνας, ή και αλλού.

Κι όταν λέμε ηλιοβασίλεμα, δεν εννοούμε απαραίτητα τον ουρανό με τον ήλιο. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ταυτόχρονα τις σκιές, πώς πέφτει το φως μέσα από το παράθυρό μας, πώς δημιουργεί σκιές στη θέα έξω, τι κάνουμε εμείς κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής στιγμής. Καταγράφουμε, δηλαδή, το ενδιαφέρον φως αυτής της ώρας και πώς επιδρά αυτό στο περιβάλλον όπου βρισκόμαστε. Κι αυτά είναι μονάχα μερικά παραδείγματα – αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και το φως να σας εμπνεύσει!

Τετάρτη 8 έως Παρασκευή 10 Απριλίου | 18:00-21:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!