Μετά τη συνάντηση τους στο Ντουμπάι και το Κάιρο, οκτώ βραβευμένοι καλλιτέχνες, φτάνουν στην Αθήνα, για να ενώσουν και αυτή τη φορά τις εικαστικές τους φωνές.

Οι οκτώ βραβευμένοι καλλιτέχνες από την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Ελλάδα έπειτα από το πέραμά τους από τα πρόσφατα συμπόσια ζωγραφικής και γλυπτικής του Ντουμπάι και του Κάιρο, δημιουργούν και πάλι μία έκθεση που έχει σαν σκοπό να προωθήσει το διάλογο και τη συνεργασία των λαών μέσα από την τέχνη. 

Τα έργα τους είναι παραστατικά ή αφηρημένα, που πηγάζουν από την έμπνευση και τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του κάθε καλλιτέχνη, τα οποία τοποθετούνται σε παράθεση δημιουργώντας την αίσθηση της δράσης και της αντίδρασης, της θέσης και της αντίθεσής της καλλιεργώντας έναν βουβό αλλά περιεκτικό πολυπολιτισμικό διάλογο.

Ο χώρος φιλοξενίας της νέας συνάντησης των καλλιτεχνών είναι το Artower Laboratory, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Aκρόπολη, και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του παρελθόντος με το παρόν και της Ελλάδας με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τις χώρες που εκπροσωπούν.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Chris Peterson, Lydia Hoffnungsthal, Sidnea D\’ Amico, Thierry Le Baill, On Megumi Akiyoshi, Thomas Reifferscheid, Nadine Faraj, και Σκαλκώτος Δημήτρης.