Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη» (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).

Οι επιμελήτριες της έκθεσης, ιστορικοί Τέχνης, κυρίες Ευαγγελία Καϊράκη και Μαρία – Μόσχα Καρατζόγλου, γράφουν:

«Η έκθεση μας δεν φιλοδοξεί να γίνει (ακόμα μία) έκθεση με θέμα την ποίηση του Καβάφη, αλλά μια έκθεση μέσα από την οποία δέκα δημιουργικοί, ευαίσθητοι και, κυρίως, αυθεντικοί, ως προς τις προθέσεις τους, καλλιτέχνες εικονογραφούν τον έρωτα, την ανάμνηση και την απώλεια, με τρόπο αμείλικτα ειλικρινή, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο μεγάλος Αλεξανδρινός. Στα έργα της έκθεσης, ηδονη και οδύνη, δύο έννοιες που ακροβολίζονται, όσο και συναντώνται, μέσα από την αποστροφή, την απώλεια, την ήττα, την ενοχή, τους ενδοιασμούς, την αναστολή, την έξη, την άπωση και την εγκατάλειψη, επανέρχονται ξανά και ξανά, για να διεγείρουν, σχεδόν τυραννικά, τη μνήμη ενός απολεσθέντος σώματος».

Επιμελήτριες: Ευαγγελία Καϊράκη, Μαρία – Μόσχα Καρατζόγλου
Καλλιτέχνες: Κύρα Αλυγιζάκη, Φανή Βλαντωπούλου, Αγγέλα Καράλη, Μαρίνα Μαλτέζου, Βασιλική Μπλούκου, Σοφία Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου, Ελένη Τσαλδίρη, Αμαλία Φερεντίνου, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος


Έργο: Φανή Βλαντωπούλου