Ταινία που η ιστορία της βασίζεται στο διάσημο, πρωτότυπο τίτλο του 1951, The Day the Earth Stood Still, έρχεται στους κινηματογράφους από την Odeon σε σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον. Mόνο που αυτή τη φορά η απειλή εξόντωσης της Γης δεν έρχεται πια από τα πυρηνικά όπλα, αλλά από το διαταραγμένο οικοσύστημα.

Πολυαναμενόμενο, περιπετειώδες, επικό φιλμ με καταπληκτικά ειδικά εφέ,  το The Day the Earth Stood Still, μέσα από το σασπένς και την αγωνία, δίνει ένα μοντέρνο οικολογικό μήνυμα: οι άνθρωποι χρειάζονται τη Γη για να υπάρχουν, όχι η Γη τους ανθρώπους.

Εδώ και πολλά χρόνια, η ανθρωπότητα νιώθει δέος απέναντι στην πιθανότητα της ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Μέχρι σήμερα υπάρχουν αμέτρητα λογοτεχνικά βιβλία και κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα οποία δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την ψυχαγωγία, αλλά απευθύνονται στις απορίες, στις ελπίδες και στους φόβους μας σχετικά με την εξωγήινη ζωή.

Τέτοιου είδους εικασίες έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία όλων μας και έχουν αποτελέσει έμπνευση για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας, με σκοπό την εξερεύνηση μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος και την αναζήτηση της πιθανότητας πως δεν είμαστε μόνοι μέσα σε αυτό.

Ο Κιάνου Ριβς, στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ερμηνεύει ένα επισκέπτη από το Σύμπαν που η παρουσία του στη Γη δημιουργεί αναστάτωση, απορίες και συζητήσεις. Επιστήμονες και πολιτικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν το μυστήριο της επίσκεψής του, μια μητέρα με τον γιο της καταλαβαίνουν ότι ήρθε για να δώσει το μάθημα στους ανθρώπους πως η Γη δεν μπορεί να ζήσει μαζί τους και πως για να ζήσει πρέπει οι άνθρωποι να εξαφανιστούν…