Η μουσική παράσταση ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ρήσεις και αντιρρήσεις σε μία ιδέα, κείμενο, σκηνοθεσία και αφήγηση της

Μάγδας Μαυρογιάννη ανεβαίνει για μία βραδιά μόνο στο Θέατρο του ΙΜΚ, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012, στις 21:00.

Πρόκειται για μία μινιμαλιστική σπονδυλωτή παράσταση με λόγο, λυρικό τραγούδι, πιάνο και προβολή. Βασίζεται στη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ και τις περίφημες ρήσεις και αντιρρήσεις του. Ο Ουάιλντ  παρ΄ ότι έζησε μόνο 44 χρόνια (1856-1909) πρόφθασε να νοιώσει τα πιο δυνατά και τα πιο τρυφερά αισθήματα μέσα από την ομοφυλοφιλία του, και να κάνει τις πιο βαθιές, τις πιο συναρπαστικές σκέψεις που είναι επίκαιρες μέχρι σήμερα. Τόσο οι θαυμαστές όσο και οι επικριτές του Όσκαρ Ουάιλντ αναγνωρίζουν πως υπήρξε ένα κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο.  Άκρως εκκεντρικός και προκλητικός με σπινθηροβόλο πνεύμα ήρθε σε αντίθεση με τη μικροαστική λογική και αυτό το πλήρωσε με μία σκανδαλώδη δίκη την οποία σχεδόν προκάλεσε ο ίδιος.

Σε ένα φανταστικό σαλόνι η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη  στο ρόλο του Όσκαρ Ουάιλντ επίσης η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη στον ίδιο ρόλο, οι φίλοι του μουσικοί, η υψίφωνος Μίνα Πολυχρόνου, η υψίφωνος Μάιρα Μηλολιδάκη και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης μεταφέρουν το κοινό τους στον χώρο της υπερβολής και της Μπαναλιτέ από την Βικτωριανή εποχή έως σήμερα με μουσική: Πάρσελ, Έντγκαρ, Πουλένκ, Σατί, όπερες Μασνέ, Γκουνώ αλλά και Μπελίνι, Ροσίνι, Ντονιτσέτι.

Όταν λοιπόν η κλασική μουσική συνδέεται με ένα πρόσωπο όπως ο Όσκαρ Ουάιλντ ο οποίος ανήγαγε το ευφυολόγημα σε καλλιτεχνική άποψη, τότε η μουσική παράσταση περνάει σε ένα άλλο επίπεδο γοητείας και χιούμορ…

Συντελεστές:

Ιδέα – κείμενο – σκηνοθεσία – αφήγηση: Μάγδα Μαυρογιάννη  Υψίφωνος: Μίνα Πολυχρόνου
Μεσόφωνος: Ειρήνη Καράγιαννη
Υψίφωνος: Μάιρα Μηλολιδάκη
Πιάνο: Τίτος ΓουβέληςΚινησιολογία -Χορός: Αγγελική Τρομπούκη
Εικαστική επιμέλεια βίντεο art: Μιχάλης Κλουκίνας
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευ. έως Σάβ. από τις  08:00 – 22:00.

Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 € και 1 € για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5ευρώ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.