Την Τετάρτη 21 Ιουλίου η ομάδα Dance Theater Group παρουσιάζει στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα,

την παράσταση «Oshidori – Απλές χειρονομίες για τη χαρά και τη λύπη». 

Η παράσταση βασίζεται στη ζωή και το έργο του ελληνικής καταγωγής εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας, Λευκάδιου Χερν και παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Τέσσερις ιστορίες εξελίσσονται αυτόνομα, ακολουθώντας την πορεία της ζωής του συγγραφέα. Η κεντρική performer γίνεται το μέσο ταύτισης του θεατή με τέσσερα αρχετυπικά σύμβολα: τη μητέρα, το παιδί, τον ταξιδιώτη, τη σύζυγο.

Οι υπόλοιποι performers παίρνουν το ρόλο του χορού της αρχαίας τραγωδίας υποδηλώνοντας το κοινό στη συμπεριφορά των ανθρώπων παρά τις ιδιαιτερότητες τους και τις διαφορές στο χαρακτήρα τους.

Σε μια προσπάθεια να ξεδιπλώσουν τα στάδια ενηλικίωσης της ψυχής, όλοι οι ήρωες βιώνουν την απώλεια και την οδύνη. Aποζητούν την αποδοχή της πραγματικότητας και τη λύτρωση. 

Εμπνευσμένη χορογραφικά και εικαστικά από τρεις πολιτισμούς, η ομάδα δημιούργησε μια ποιητική παράσταση με στόχο να αφυπνίσει το θεατή και να τον παρασύρει σε ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι, καλώντας τον να ανασύρει προσωπικές μνήμες. 

Η παράσταση  είναι μια σύνθεση ετερόκλητων στοιχείων. H ζωντανή μουσική από φλάουτο πιάνο και βιολί συναντιέται με την ηλεκτρονική μουσική. Ο σύγχρονος χορός και ο χορός butoh συνομιλούν με τον θεατρικό μονόλογο καθώς ο ποιητικός λόγος με τη videoπροβολή. Πότε με σουρεαλιστικούς και ιμπρεσιονιστικούς ρυθμούς και πότε με σκηνές ρεαλισμού, το OSHIDORI στοχεύει σε μια επικοινωνία με τις αισθήσεις.

Συντελεστές
Δραματουργία, σκηνοθεσία, χορογραφία: Νέλλη Πουλοπούλου
Ερμηνεύουν: Μαρικέλη Γκίκα, Αμάντα Δενδρινού, Νέλλη Πουλοπούλου Σοφία Στυλιανού
Σύνθεση μουσικής και ζωντανή μουσική: Μάριος Τσάγκαρης
Εικαστική εγκατάσταση: Νέλλη Πουλοπούλου
Εικαστική αποτύπωση: Κατερίνα Αθανασίου
Φωτισμοί: Κωστής Μαργκάς
Χειρισμός: Αλίκη Χεθ