Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Ορυκτό δάσος του Θοδωρή Ρακόπουλου.

Ένα βιβλίο ποίησης σε δύο μέρη: Κοράλλια-Πυρομαχικά. Μυθολογία και πολιτική, αλλά και μύθοι χωρίς πόλεις. Μια ιστορία λίγο-πολύ σε συνέχειες, μια διακεκομμένη αφήγηση. 

Κάποιοι ήρωες και γεγονότα: Κυκλωτικός χορός των σαμάνων, Ζηλανδοί, Κλειδιά, Τηλεσκόπια, ένας Μικρός Σκαντζόχοιρος, Συνοριοφύλακες, Δυναμίτες, Δρομείς, βρυκόλακες, φλαμανδοί πίνακες, γάμοι κι εμφύλιες πλατείες στη δυτική Μακεδονία, δάση πολλών ειδών, ουρανός νεκρός από άστρα και ήχους, μπαλλαρίνες να ποτίζουν αίμα στα ακροδάκτυλα, ένα ηλεκτρικό κορίτσι στο φεγγάρι, ένας γερακάρης στο βάθος της κάννης του κόσμου. Όπως λες, το κείμενο είναι γραμμικό, η γνώση του κόσμου τοπίο.

Ποιήματα, κυρίως σε πρόζα.


Ο Θοδωρής Ρακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στο Αμύνταιο. Έγραψε τα βιβλία:

Φαγιούμ (Μανδραγόρας, 2010), Ορυκτό δάσος(Νεφέλη, 2013) και Η συνωμοσία της πυρίτιδας(Νεφέλη, 2014). Για το πρώτο τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Μετέφρασε Φίλιπ Λάρκιν. Ποίησή του έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες. Διατηρεί το μπλογκ Η Αφρική με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Bergen (τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) στη Νορβηγία.