Το Oriental Passion Festival επιστρέφει δυναμικά για 4η συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Ο Πολυχώρος Αθηναΐς, από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, θα φιλοξενήσει το πιο πολυδιάστατο Φεστιβάλ Χορού που εμπνέεται από την Αίγυπτο, την Μέση Ανατολή και την Ινδία.

Κύριος στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει την πλούσια παράδοση αυτών των λαών και να παρουσιάσει την ευρεία γκάμα των ειδών που την πλαισιώνουν, ξεκινώντας από τις απαρχές και φτάνοντας στο σήμερα.

Το Oriental Passion Festival περιλαμβάνει διαφορετικά σεμινάρια  από καταξιωμένους δασκάλους και χορογράφους που προέρχονται από την Αίγυπτο, Ινδία, Ισπανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ρωσία, Σερβία και Ελλάδα. Τα επίπεδα και η θεματολογία  των σεμιναρίων χορού ποικίλουν και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.  

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με το Opening Party της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή διεθνών καλλιτεχνών και live ορχήστρας.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ακολουθεί μια παράσταση αφιερωμένη στην βαθιά χορευτική παράδοση της Αιγύπτου και στα ποικίλα φολκλορικά είδη της. Το show φέρει την υπογραφή και χορογραφική επιμέλεια του Mohamed Kazafy, ενός από τους κορυφαίους σολίστ του διάσημου Reda Troupe, Εθνικού Γκρουπ της Αιγύπτου. Ο Mohamed Kazafy και η ομάδα του Kazafy Troupe Greece θα παρουσιάσουν  φέτος μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση ως φόρο τιμής στον Αιγυπτιακό πολιτισμό που μένει ζωντανός ενάντια στις αντίξοες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.  

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το επίσημο Gala των καλεσμένων δασκάλων του Φεστιβάλ αλλά και επιλεγμένων επαγγελματικών γκρούπ από διάφορα μέρη του κόσμου ενώ νωρίτερα θα γίνει  Διαγωνισμός  χορού με καταξιωμένους κριτές από το εξωτερικό.  

Το Φεστιβάλ θα κλείσει την 1η Δεκεμβρίου με Έλληνες καλλιτέχνες και guest artists διαφόρων εθνικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια, τις βραδιές των παραστάσεων αλλά και τους προσκεκλημένους καλλιτέχνες επισκεφθείτε το επίσημο site του Φεστιβάλ.