Το σάζι σε trip-hop ρυθμούς, το παραδοσιακό τραγούδι με ηλεκτρονικούς ήχους, ένα μίγμα Ανατολής και Δύσης από την Κωνσταντινούπολη με τους Orient Expressions στο Half Note Jazz Club!

Οι Orient Expressions  σαν project ξεκίνησαν να παίρνουν μορφή το 2003 με τον DJ Yakuza και τον Richard Hamer να συμπράττουν και να δημιουργούν το Istanbul 1:26 A.M., ένα κομμάτι που κατά κάποιον τρόπο καθόρισε τον ήχο του συγκροτήματος. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Murat Uncuoglu για τις τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ήχο, το Istanbul 1:26 A.M. έγινε πολύ σύντομα ένα απαραίτητο κομμάτι σε πολλές μουσικές συλλογές.

Στο δεύτερο άλμπουμ τους, το Kuliyat (2006) συνεργάστηκαν με τον folk τραγουδιστή Sabahat Akkiraz και συνολικά έστησαν το δίσκο με Vocal Leader τον Adile Yadirgi και τον Levent Guze στα κρουστά. Απορροφημένοι στο τρίτο τους άλμπουμ αυτήν την περίοδο και περιμένοντας την κυκλοφορία του of Istanbul 1:26am Remixes το γκρουπ ανεβάζει ταχύτητες στις μουσικές εξερευνήσεις στην πόλη όπου το άλμπουμ οφείλει τη γέννησή του: την Κωνσταντινούπολη.