Μια εκπληκτική διαδρομή στη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος με γνώση και σεβασμό για τον Αισχύλο, απίθανα ευρήματα, διαρκείς εναλλαγές τόνου και ύφους αλλά και γέλια. Ναι, γέλια!

Με σεβασμό στη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος, το θεατρικό σχήμα Γκραν Γκινιόλ μας ταξιδεύει στην εποχή που παιζόταν η τριλογία στην αρχαία Αθήνα, αλλά και στο ίδιο το δράμα με μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων, φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων, δραματολόγων, όπως του Saimon Goldhill, του Albin Lesky, του F.D.H Kitto, του Νίκου Χουρμουζιάδη.

Οι συντελεστές της εξαιτίας της πανδημίας που κρατά τα θέατρα κλειστά, προσαρμόζουν την παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, στις ειδικές συνθήκες της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom και μοιράζονται την εμπειρία με τη διαδικτυακή κοινότητα που δημιούργησε στη Rembrandt and the Cat, η ομάδα Thessaloniki Walking Tours.

Συντελεστές (για την διαδικτυακή έκδοση)

Δραματουργική επιμέλεια: Η ομάδα
Μετάφραση: Γιώργος Φράγκογλου
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη
Ειδικές κατασκευές: Γιώργος Μαυρόπουλος
Λήψη Βίντεο: Αλέξανδρος Καντόρος
Trailer: Γιώργος Κόγιας

Ερμηνεύουν:
Διονύσης Καραθανάσης
Ιωάννα Λαμνή
Στάθης Μαυρόπουλος