Ο χορογράφος και χορευτής-performer Σπύρος Κουβαράς, θα παρουσιάσει το έργο OPUS I # temporality ξανά στην Αθήνα, στα πλαίσια της Promenade του Athens Video Dance Project στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου, στον εκθεσιακό χώρο Νίκος Κεσσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το OPUS I # temporality που θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο και στην Βαρκελώνη προσεχώς, είναι μια σόλο χορογραφική peformance που δημιουργήθηκε για το εικαστικό, εν εξελίξει, project ΜετροΛόγος, σε συμπαραγωγή με την γκαλερί Owl Art Space στην Ακρόπολη. Ο Σπύρος Κουβαράς υποστηρίζεται απο το πανευρωπαικό φυτώριο σύγχρονων καλλιτεχνών, Pépinières Européennes, και απο το CND στο Παρίσι.

ΤΟ ΕΡΓΟ 

Ο χρόνος είναι κίνηση, κίνηση με την έννοια της μεταβολής και του γίγνεσθαι. Ο Λόγος είναι ο χειριστής του χρόνου, ο αρχικά σκεπτόμενος ωκεανός χωρίς αρχή και τέλος, με την απόλυτη συμμετρία που έσπασε και κατέστει ασσύμετρος και λειτουργικός.

Τάξη Αταξία
Τροπή Εκτροπή
Ισορροπία Ανισορροπία

Η αιώνια φωτιά ανάβει και σβήνει με μέτρο. Το άτακτο και το τυχαίο υπακούει στο μέτρο, το μέτρο κυριαρχεί και είναι ο Λόγος.

Σώμα που συντίθεται και αποσυντίθεται, μεταλάσσεται στην περιδίνηση μιας εσωτερικής αβύσσου. Όλα δομούνται και αποδομούνται μέσα απο συνεχείς μεταβολές των μερών που συνθέτουν το όλον.

Σώμα χρόνος
Σώμα χώρος
Σώμα τόπος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία: Σπύρος Κουβαράς
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς
Βοηθός Χορογραφίας: Κορίνα Κοτσίρη
Γλυπτικές εγκαταστάσεις: Αλεξάνδρα Νασιούλα, Ηλίας Πούλος, Βλάσσης Σταθούλιας

Παραγωγή: SYNTHESIS 748
Συμπαραγωγή: Γκαλερί Owl Art Space (GR)
Υποστήριξη: Centre National de la Danse (FR)