Δυο χρόνια μετά την παρουσίαση της συλλογής εικαστικών έργων με τίτλο «Κυβερνώντας την Κρίση”, παρουσιάζεται η νέα σειρά έργων της Πηνελόπης Βλαχογιάννη υπό τον τίτλο “Όψεις του Λάθους” στον χώρο BARTESERA. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20.00.

Η κοινωνία μας έχει φτάσει στα όριά της – κάθε μέρα κατρακυλάει σταθερά προς την απόλυτη παρακμή. Μελαγχολούμε συνειδητοποιώντας ότι τελικά φτιάξαμε έναν κόσμο που δεν εξυπηρετεί ανθρώπους, αλλά συμπλέγματα και διαστροφές διαταραγμένων μυαλών.

 

Το οικοδόμημα δεν σηκώνει συντήρηση, αλλά εμείς, αμετανόητοι θιασώτες της προχειρότητας, κάθε φορά στοιχηματίζουμε ότι θα το μπαλώσουμε με υλικά ακόμη ευτελέστερα από εκείνα που κατέρρευσαν. Βολεμένοι ως νέοι και αμελείς ως ενήλικες, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε πολλά, πέρα από το να πληρώνουμε την αφροσύνη μας. Ούτε τα κότσια έχουμε, ούτε περιθώρια υπάρχουν. Το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού θα τον πληρώσουν τα παιδιά μας.

 

Δυο χρόνια μετά το σιωπηλό πολιτικό σχόλιο του «Κυβερνώντας την Κρίση», οι «Όψεις του Λάθους» μας καλούν να αναστοχαστούμε τις καθημερινές μας συνήθειες, τις επιλογές μας, την ποιότητα των ονείρων μας, τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών μας. Ελπίζω να βρούμε το θάρρος και τη σύνεση να εμπιστευτούμε και να αφήσουμε  αυτή τη νέα γενιά της κρίσης, τους ενεργούς πολίτες του αύριο, να φτιάξουν το μέλλον σωστά απ’ την αρχή.

Π.Β.

H Πηνελόπη Βλαχογιάννη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ.Α από το 1991. Από το 2009 απασχολείται στη Βουλή των Ελλήνων ως Επιστημονική Συνεργάτης και υπεύθυνη επικοινωνίας βουλευτή.  Με τη ζωγραφική ξεκίνησε να ασχολείται μόνη της. Από το 2007 έκανε ελεύθερες σπουδές στα Εργαστήρια Τέχνης Αγίας Παρασκευής δίπλα στις ζωγράφους Ελένη Ζούνη, Μαρουσώ Λαουράκη και τον γλύπτη Στέλιο Σάρρο. Τα έργα της αντλούν τα θέματά τους από τον δημόσιο βίο και την καθημερινότητα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις. Η πρώτη ατομική της έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2014 και στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο 2015. Έργα της βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και ιδιωτικές συλλογές.