Ο Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan) μείωσε τις ημέρες των γυρισμάτων της ταινίας «Oppenheimer» προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα από τον προϋπολογισμό για τα σκηνικά και για τα εξωτερικά γυρίσματα. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί να γυριστεί μέσα σε 85 μέρες.

«Έμοιαζε σαν να γυρίζουμε μια 100 εκατομμυρίων δολαρίων ανεξάρτητη παραγωγή», δήλωσε η σχεδιάστρια παραγωγής του «Oppenheimer» Ρουθ ντε Τζονγκ (Ruth De Jong) στο podcast «Team Deakins». «Ο Κρις ήθελε τα γυρίσματα να πραγματοποιηθούν κατά μήκος των ΗΠΑ…για να μην αναφέρω την κατασκευή του Λος Άλαμος, που δεν υπήρχε. Σε αυτό το σημείο αισθάνθηκα πραγματικά ότι ήταν αδύνατο να γίνει η ταινία».

Και συνεχίζει: «Τότε ο Κρις είπε: “Ξέχνα τα χρήματα. Ας σχεδιάσουμε αυτό που θέλουμε”. Κι αυτό ακριβώς κάναμε και κατά την πρώτη μελέτη του προϋπολογισμού της πόλης μου ήταν 20 εκατ. δολάρια. Ο Κρις είπε: “Ναι, όχι. Σταματήστε”. Είχαμε αυτό το τεράστιο λευκό μοντέλο και άρχισα να βγάζω κτίρια από αυτό, για να μην αναφέρω ότι θέλαμε να γυρίσουμε στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Μπέρκλεϊ, στο Λος Άντζελες και στο Νέο Μεξικό».

Όταν ο εκτελεστικός παραγωγός Τόμας Χάισλιπ (Tom Hayslip) της είπε ότι δεν θα μπορέσουν να γυρίσουν στο Μπέρκλεϊ, εκείνη απάντησε: «Μα πρέπει να πάμε στο Μπέρκλεϊ. Αυτό είναι το Oppenheimer!».

«Οι παραγωγοί με ρωτούσαν τι θα μπορούσα να κάνω για να συρρικνώσω[τον προϋπολογισμό]. Τότε ήρθε στο γραφείο ο Τομ και μου είπε: “Ο Κρις θα το γυρίσει σε 55 ημέρες”», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. «Ήταν πολλά τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν. Σε αυτό το σημείο αισθάνθηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω, γιατί απλά πήγε και έδωσε τις ημέρες του. Αυτός, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, γνωρίζει τι θέλει να κάνει κάθε μέρα και πώς να το κάνει και τις μείωσε από 85 σε 55 ημέρες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Christopher Nolan Cannes 2018, by Georges Biard via Wiki Commons

Διαβάστε επίσης: 

Οπενχάιμερ: Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τον «πατέρα της ατομικής βόμβας» με τον Κίλιαν Μέρφι
Oppenheimer: O βιογράφος του Οπενχάιμερ μίλησε για την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν