Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο εστιατόριό του, τους Oper(o) σε μια διαφορετική μουσική βραδιά το Σάββατο …

22 Δεκεμβρίου 2012.

Οι Oper(O) πειραματίζονται και παίζουν με τη φόρμα της όπερας και τα πέντε βασικά της στοιχεία, τη μουσική, το θέατρο, την κίνηση, την εικόνα και το τραγούδι για να ανακαλύψουν νέες ισορροπίες ανάμεσά τους. Προέρχονται από διαφορετικούς χώρους των παραστατικών τεχνών, πιστεύουν στην καλλιτεχνική συνεργασία και τους ενώνει ο κοινός προβλήματισμός για τη θέση της όπερας και της τέχνης στη σημερινή κοινωνία.

Στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζουν ένα παραμύθι που συναντιέται με τα παιδιά για να τους θυμίσει ότι τα καλύτερα ταξίδια τα κάνουμε με τη φαντασία.

Η συμμορία των Oper(O) έγραψε ένα παραμύθι για να το διηγηθεί όπου βρει μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα και ένα τσούρμο πιτσιρίκια! Οι Oper(O) αφηγούνται, τραγουδούν και παίζουν μουσική, θέλοντας με τα πιο απλά και διαχρονικά μέσα να δημιουργήσουν ατμόσφαιρες γεμάτες συναισθήματα.

“Η Άρια μιλούσε απ’το πρωί που ξύπναγε μέχρι το βράδυ που πήγαινε να κοιμηθεί. Μα ακόμα και στον ύπνο της παραμιλούσε. Όταν έπαιζε κρυφτό, πάντα έχανε γιατί την πρόδιδε η φωνή της. Να σας πω ακόμα, ότι πολλές φορές την ώρα του φαγητού, κινδύνεψε να πνιγεί στην προσπάθειά της να καταπιεί και να μιλήσει ταυτόχρονα. Ώσπου μια νύχτα…”

Διοργάνωση
Μουσείο Μπενάκη