Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, καινοτομεί και παράλληλα με τα ήδη δημοφιλή και αγαπημένα εργαστήρια ξεκινά ένα πρωτοποριακό εργαστήριο όπερας «ΟperΑmo» για παιδιά και νέους ηλικίας 9 έως 15 ετών διάρκειας έξι μηνών.

 

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «WagnerVerdi: 200 χρόνια» που θα φιλοξενεί το Ίδρυμα τους επόμενους μήνες, για τα 200 χρόνια από τη γέννηση των δύο συνθετών.

Στην περιπέτεια αυτή, τα παιδιά θα μυηθούν στα μυστικά της όπερας μελετώντας τον Ριγκολέττο του Βέρντι. Τραγουδώντας, παίζοντας και κατασκευάζοντας, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή -μέσω βιωματικών δράσεων- με το μαγικό κόσμο της Όπερας μπαίνοντας τα ίδια όχι μόνο στα κοστούμια αλλά και στους ρόλους που θα υποδυθούν, παίζοντας στις πιο ωραίες σκηνές του Ριγκολέττο και ερμηνεύοντας τις διασημότερες άριές του.

 

Θα γνωρίσουν μέσα από πολύτεχνες και δημιουργικές δραστηριότητες την εξαίσια μουσική μιας από τις πιο σημαντικές όπερες του Βέρντι, την υπόθεση του έργου μέσα από την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία των ρόλων, αλλά και την αύρα μιας πολύ μακρινής εποχής μέσα από τη σκηνογραφική και ενδυματολογική καθοδήγηση.

 

Θα ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία της γέννησης μίας όπερας, ενώ στο τέλος της διαδρομής αυτής, οι νεαροί τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι, θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τη δική τους ιδιαίτερη εκδοχή του Ριγκολέττο.

 

Για τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων (ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού, χορωδίας, χαρακτικής) οι εγγραφές συνεχίζονται επίσης μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.