Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ξεκινάει την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 τη νέα καλλιτεχνική σεζόν και γιορτάζει τον πρώτο χρόνο πετυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα με ένα opening party με είσοδο ελέυθερη για το κοινό, μια ξεχωριστή συναυλία των Δημήτρη Αθανασόπουλου με το πρότζεκτ One Man’s Noise (Αθήνα) και Ell Sol (Βαρκελώνη) με τραγούδια, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς.

Μετά από ένα ακουστικό σετ, οι μουσικοί μάς καλούν να φτιάξουμε εμείς, με αυτοσχέδιες λούπες, τη μουσική της βραδιάς και το πάρτι απογειώνεται…

Ο Ell Sol (Τζοάν Μένα) κατάγεται από τη Βαρκελώνη και μένει στη Χάγη.
Κάνει σόλο συναυλίες οι οποίες βασίζονται στην ακουστική ισπανική κιθάρα, ουκελέλε και φωνητικά.
Παίζει πειραματική καταλανική φολκ αναμειγμένη με τζαζ, φλαμένκο, αυτοσχεδιασμό και μουσικές επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας ένα δικό του ιδίωμα. Παίζοντας κυρίως σε μικρά μέρη, σπρώχνει τα όρια σε ό,τι μπορούμε να ονομάσουμε σύγχρονη μουσική και προσπαθεί να συνδεθεί με το κοινό του μέσω αυτής. Έχει παίξει πάνω από 40 συναυλίες στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο με καλλιτέχνες όπως οι Rainstick Cowbell (Αμερική), Stephanie Pan (Αμερική), King Ayisoba (Γκάνα) και ZEA (Ολλανδία).

One Man’s Noise είναι το πρότζεκτ του Δημήτρη Αθανασόπουλου (Αθήνα). Ακουστικές συναυλίες που βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό, σε συμμετοχικά παιχνίδια, στο τραγούδι, το θέατρο και τον πειραματισμό. Τα παιχνίδια και οι αυτοσχεδιασμοί μπορεί να βασίζονται σε απλές ιδέες, φράσεις ή λέξεις, να καθοδηγούνται από μια κούκλα ή ένα ρολόι. Αυτό που είναι πιο σημαντικό όμως είναι η συμμετοχή του κόσμου και η αντίληψη της μουσικής ως εξερεύνηση, παιχνίδι, ανταλλαγή και κάτι στο οποίο δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο αλλά έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες τις Ευρώπης (Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), εμπλέκοντας πολλούς ανθρώπους, μεταδίδοντας και μαθαίνοντας από τις εμπειρίες στο δρόμο.

Ο Τζοάν και ο Δημήτρης γνωρίστηκαν στην Ολλανδία και αφού έπαιξαν μαζί στη Χάγη και στην Καταλονία αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό τουρ στην Ελλάδα. Ετοιμάζουν ένα ενιαίο σετ στο οποίο μπλέκουν τα δύο διαφορετικά πράγματα που κάνουν και δοκιμάζουν συνέχεια καινούρια.

http://ellsol.bandcamp.com/album/imperfeccions-naturals