Δύο διαφορετικά γκρουπ οι Potergeist και οι HeadQuake θα προετοιμάσουν την ατμόσφαιρα για την μουσική απογείωση των Monster Magnet!

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, οι Potergeist με τους έντονους southern stoner metal ήχους τους, θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin 205, λίγο πριν την πολύ-αναμενόμενη εμφάνιση των Monster Magnet.

Οι Potergeist επηρεασμένοι από γκρουπ όπως οι COC, Down, Kyuss, δημιουργήθηκαν στο τέλος του 2004 από τα ξαδέλφια Alex S. στα φωνητικά και Jim Drake στην κιθάρα. Πλέον, αποτελεί μία τετραμελής μπάντα με τον Billy P. στο μπάσο και τον Steve S. στα ντραμς. Οι Potergeist έχουν εμφανιστεί σε πολλά κλαμπ της Αθήνας καθώς και στη σκηνή μαζί με γκρουπ όπως οι Nightstalker, Lord 13, Earthbound, Rocking Bones, Engine V, κτλ. Το 2007 κυκλοφόρησαν παγκοσμίως το πρώτο τους άλμπουμ Southwards, από την Burning Star Records. Επιπλέον, οι Potergeist συμμετέχουν στην συλλογή της Terrorizer, FearCandy 43, 45 καθώς και στην συλλογή της Lights Parade Productions, Stone Cold Circus μαζί με τους Hermano, Abdulah, Sideburn και πολλούς άλλους. Περιοδικά όπως τα Free, Terrorizer, Metal Hammer, Rock Hard, Pop&Rock, έχουν ήδη γράψει τα καλύτερα για τους ανερχόμενους Potergeist. Το 2008, το γκρουπ κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντέμο τους ως δείγμα του νέου άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2009.

Ενώ το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, οι HeadQuake θα μας ταρακουνήσουν με την σκηνική τους παρουσία και τους σκληρούς ήχους τους!

Οι HeadQuake σχηματίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με μέλη από γνωστές μπάντες (Villa 21, Melting Ashes, Spiders Web, Raw, Jesus Toy, No way out, Lazy suns, Black static). Μετά από κάποια καλά gigs και κάποιες ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν σε συλλογές όπως η Athens calling-(SONY/BMG) αλλά και σε τεύχη των metal hammer, the thing, κάνουν ένα μεγάλο break για να επανέλθουν δριμύτεροι μετά από το reunion που προέκυψε από ένα τυχαίο meeting τριών από τα αρχικά μέλη της μπάντας σε μια συναυλία των Rage against the machine…

Η σημερινή σύνθεση των HeadQuake είναι η εξής: LEO P. (Παπαδάκης) -Bass (Drug Trip, Fortune Teller, Melting Ashes, Spiders Web, Travellers, Raw, Jesus Toy) BABIS D. (Δαλίδης) -Drums (Villa 21) NASOS B. (Μπανάσιος) -Guitar (No way out, Zodiac trip, Tracktor Bowling, Access denied, live stock) ANGEL M. (Μανωλάκος) -Guitar (Lazy suns, Black static) DALLAS K. (Κώστας) -Vocals (Lazy suns, Black static)
Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά κυκλοφορεί σε περιορισμένες εκδόσεις: 950 cd με αναδιπλούμενο εξώφυλλο & 500 βινύλια (300 μαύρα & 200 έγχρωμα) με διπλό εξώφυλλο και έγχρωμο εσώφυλλο.