ΟΠΑΝΔΑ συμμετέχει στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, το οποίο ξεκινάει με τη στήριξη των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που εργάζονται στον πολιτισμό και διαθέτει δωρεάν τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας, από 28 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Πρόγραμμα 19 – 24 Ιουλίου

Θέατρο Κολωνού

Τρίτη 20 Ιουλίου, ώρα 20:30

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Λέω να πετάξω» του Δημήτρη Μπασλάμ

Πού πάνε τα μπαλόνια όταν φεύγουν από τα χέρια μας; Πόσο ψηλά θα ανέβει; Ποια θα είναι η διαδρομή του; Τι θα συναντήσει; Μια αλληγορική οπτικοακουστική ιστορία, για μικρούς και μεγάλους, από τον βραβευμένο μουσικό και συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Τετάρτη 21 Ιουλίου, ώρα 21:00

Μουσικοθεατρική παράσταση «Η ιστορία ενός μονόφθαλμου» από την ομάδα The Young Quill

Μια σκηνική συνάντηση θεάτρου, ζωντανής μουσικής & εικαστικών βασισμένη στη ραψωδία Ι της Οδύσσειας του Ομήρου και στον «Ερωτικό Πολύφημο» του βουκολικού ποιητή Θεόκριτου του Συρακούσιου.

Πέμπτη 22 Ιουλίου, ώρα 21:00

Συναυλία των The Callas – Παρουσίαση άλμπουμ «Είμαι ένα ξενοδοχείο»

Το «Είμαι ένα ξενοδοχείο» ηχογραφήθηκε σε μια παλιά αποθήκη μέσα σε ένα αγρόκτημα με ελιές και πορτοκαλιές στην Πελοπόννησο.

Παρασκευή 23 Ιουλίου, ώρα 21:00

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα των Beethoven, Mozart, Prokofiev και Α. Τσελίκα

Σολίστ: Παναγιώτης Γιαννάκας (κλαρινέτο)

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Θέατρο Γκράβας

Δευτέρα 19 Ιουλίου, ώρα 21:00

Συναυλία με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη

Τετάρτη 21 Ιουλίου, ώρα 21:00

Θεατρική παράσταση «Το όνομά μου Ελευθερία» από την ομάδα +αίσθημα

του Πολιτιστικού Συλλόγου «Συναισθηματική Διαλεκτική» σε διασκευή – σκηνοθεσία: Στέλιου Καλαθά

Στην Καλαμπάκα, λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης, δύο ερωτευμένοι νέοι, ο Δρόσος και η Εσμέ, δεν μπορούν να ελπίζουν για το μέλλον της σχέσης τους. Ένα έργο – ύμνος στην ελευθερία βασισμένο στο δραματικό ειδύλλιο «Εσμέ» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη.

Πέμπτη 22 Ιουλίου, ώρα 20:30

Κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Οδοντοχαλάστρας & η Γλυκοσυμμορία του» από την ομάδα ΑΦΟΥ

Μία παράσταση που χαρίζει απλόχερα το γέλιο και τη διασκέδαση μέσα από μια πρωτότυπη και αστεία ιστορία με εντυπωσιακά εναλλασσόμενα σκηνικά, πολλή μουσική και χειροποίητες κούκλες.

Σάββατο 24 Ιουλίου, ώρα 21:00

Μουσικοθεατρική παράσταση «Το ποτάμι» με τους Γιώργο Μεράντζα & Σοφία Παπάζογλου, σε ποίηση Φώντα Λάδη και μουσική Λίνου Κόκοτου

Μουσικό πολυθέαμα με τραγούδια που μεταφέρουν συμπυκνωμένα στον θεατή/ακροατή τον καημό της ρωμιοσύνης, τα όνειρα του ελληνισμού και τη λαχτάρα του για ένα καλύτερο μέλλον.