Το Θέατρο Olvio παρουσιάζει το Online, μια παράσταση για τη σχέση μας με το διαδίκτυο.

Το ONLINE είναι ένα εικονικό περιβάλλον, ένας διαδικτυακός τόπος, όπου ο καθένας μας, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Σε αυτό το απεριόριστο πεδίο επικοινωνίας, είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκουν διέξοδο για την προσωπική τους έκφραση, διαμορφώνοντας ένα ευρύ πεδίο δράσης, εκμυστήρευσης – προβολής της προσωπικής τους ζωής.

Η εμπιστοσύνη, η φιλία, οι σχέσεις -με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας- μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το αίσθημα ικανοποίησης από την προβολή μας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εθιστικό, και η αποσύνδεση να μοιάζει αδύνατη. Ποια είναι τα όρια της χρήσης και πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι αυτά;   

Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα και σε υλικό με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, καθώς και σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και τη στήριξη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σκηνοθεσία – Κείμενα: Γιώργος Ρούφας
Σκηνικά – Φωτισμοί -Video mapping: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos
Φωτογραφία: Γιάννης Μπασιμακόπουλος
Video: Νίκος Κακωνάς
Παραγωγή: Κοιν.Σ.Επ. «Η ΕΚΑΤΗ»
Ερμηνεύουν: Χρήστος Καρασαββίδης, Γιώργος Ρούφας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δώρα Παρδάλη, Φανή Γεωργακοπούλου, Ηλίας Κοβάνης.