Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», μια παράσταση για παιδιά, την Πέμπτη …

13 Σεπτεμβρίου 2012.

Η πιο μαγευτική φετινή παράσταση για τα παιδιά, κρύβει το μυστικό ενός ονείρου αλλιώτικου από τ’ άλλα.

 
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης διασκεύασε, για τα παιδιά, το πιο πολυπαιγμένο, πολυδιαβασμένο  και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο: το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, το οποίο ανεβαίνει από τις Μαγικές Σβούρες, για να φέρει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης, του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

 
Η  παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή  ματιά μαγεύει τους μικρούς θεατές και τους γνωρίζει το σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

 
Το εντυπωσιακό στοιχείο της παράστασης είναι πως όλη η παράσταση παρουσιάζεται σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Το παιχνίδι της αγάπης ,της  επιθυμίας και της νεανικής τρέλας. Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, κινεί τα πιόνια-ρόλους  σ’ αυτό το παιχνίδι, και όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ.

 
Η μουσική της παράστασης είναι, όπως συνηθίζουν οι μαγικές σβούρες στις παραστάσεις τους, μια πρόταση και αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες.  Ελισαβετιανοί συνθέτες , που επιστρατεύτηκαν την εποχή του Σαίξπηρ για τα έργα του αλλά και αυθεντικές μουσικές εκείνης της εποχής . Αξίζει να σημειωθεί  πως ο νέος και πολλά υποσχόμενος συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης έγραψε το ολοκαίνουριο τραγούδι του φινάλε της παράστασης.  Τα κοστούμια του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα έχουν μια ιδιαίτερη σφραγίδα και τα παιδιά βλέπουν από κοντά τα πιο ευφάνταστα ξωτικά και τους πιο κωμικούς μάστορες που με έμπνευση αληθινή κίνησε η Μάρθα Κλουκίνα, φωτισμένα από τον Γιώργο  Ανεστόπουλο.

 
Ας μη χάσει, λοιπόν, κανείς «ευγενικοί μας θεατές » αυτό το όνειρο , κι αυτές τις αλλιώτικες σκιές, γιατί ειδικά αυτή τη χρονιά η αισιοδοξία και η αγάπη ίσως να είναι τα κλειδιά της ελπίδας μας.
 

Συντελεστές:
 
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κίνηση: Μάρθα Κλουκίνα, Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Τραγούδι φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης, Μουσική διδασκαλία: Ελένη Καρακάση, Ειδικές κατασκευές: Αφροδίτη Πουρνάρη, Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος, Παραγωγή: Μαγικές Σβούρες

 
*Η ομάδα Μαγικές Σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους.
 Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών .