Με έργα της από διαφορετικούς περιόδους και με θεματογραφία που κυμαίνεται από το τοπίο και τη ναυτιλία έως τα πιο πρόσφατα αγωνιστικά αυτοκίνητα, η ζωγράφος δημιουργεί εικόνες της σύγχρονη ζωής αποδοσμένες με μια αίσθηση βιομηχανικού ρομαντισμού. Ξεκινά από τον ρεαλισμό για να πειραματιστεί στη συνέχεια με τεχνικές από την άμορφη τέχνη, τον εξπρεσιονισμό και το κολάζ, αναδεικνύοντας έτσι τις πολύπλευρες δυνατότητές της στο να εξερευνά τα υλικά της ζωγραφικής.

Δέντρα, αυτοκίνητα, πλοία και τοπία παίρνουν μια έντονα υλική μορφή, ξαναπλάθονται μέσα από επάλληλες στρωματώσεις πυκνής χρωματικής μάζας, και φορτίζονται με χρωματικές εντάσεις. Μέσα από μια προσωπική εικαστική γλώσσα, η Ιωάννα Καρδιακού προσεγγίζει με τρυφερό και ταυτόχρονα εκρηκτικό τρόπο τα νέα θέματά της: η πιο πρόσφατη σειρά των πλοίων και formulas βρίσκεται στην καρδιά της μοντέρνας ματιάς της ζωγράφου, όπου με μικτή τεχνική, κολλάζ αλλά και τη χρήση καθαρών χρωμάτων μετατρέπει το θέμα της, σε κίνηση. Ο συνδυασμός ζωγραφικής, αρχιτεκτονικής και γραφιστικής που πραγματοποίησε η Καρδιακού στις σπουδές της μοιάζει σαν ένα εντυπωμένο βίωμα που έχει πλέον μετατραπεί σε δυναμική ανάδειξη του χώρου, του χρόνου και του χρώματος.

Ιωάννα Καρδιακού

Η Ιωάννα Καρδιακού σπούδασε ζωγραφική, αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμηση στο Art & Design College of Athens. Έκανε μαθήματα ζωγραφικής κοντά στον Θανάση Μακρή, ενώ παρακολούθησε τα εργαστήρια ζωγραφικής του Τάσσου Ρήγα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πιο πρόσφατες στη Ζυρίχη (Karouzou Gallery), στην Ιταλία (360 Gallery), αλλά και στο Art Basel 2019 (Miami, USA). Είναι μέλος της UNESCO στον τομέα των Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, καθώς και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνικών Ελλάδας (ΕΕΤΕ). Το 2018 βραβεύτηκε με το CFA Artist of the Year Award, από το Circle Foundation.