Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013 παρουσιάζει στη Μικρή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών μια βραδιά με τίτλο “Όμορφη νύχτα”, που αποτελεί ένα μουσικό πρόγραμμα-ανθολογία από την εποποιία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στις 21.30.

 

Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα – ανθολογία από την εποποιία του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού παρουσιάζεται σε μια μοναδική συναυλία στη Μονή Λαζαριστών την Τρίτη, 23 Ιουλίου.

 

Η «Όμορφη νύχτα» στην οδό Παπάφη υπήρξε από τη δεκαετία του ’80 ο «ναός» του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Ο Θωμάς Κοροβίνης συγκέντρωσε τους μύθους της και τα τραγούδια της σε μια εξαιρετική δουλειά την οποία θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών μαζί με εξέχοντες μουσικούς της πόλης.

 

Ο αριστοτέχνης Γιώργος Χουλιάρας, η ψυχή του ιστορικού λαϊκού κέντρου “Όμορφη Νύχτα”, στην κιθάρα και το μπαγλαμά, ο Παναγιώτης Κουτσούρας, από τα σπουδαιότερα έγχορδα, στο μπουζούκι, και ο δεξιοτέχνης Δημήτρης Μπαρτζώκας, στην κιθάρα, στήνουν ένα δυναμικό πάλκο, όπου αναβιώνουν την πρόσφατη δόξα του θεσσαλονικιώτικου ατμοσφαιρικού λαϊκού πάλκου διαμορφώνοντας παράλληλα μια νέα πρόταση ενορχήστρωσης.

 

Στην ορχήστρα συμμετέχει η μοναδική ερμηνεύτρια Λιζέτα Καλημέρη, μια φωνή πραγματικό κόσμημα του τραγουδιού μας.

 

Προλογίζει ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης.

Τραγουδά η Λιζέτα Καλημέρη