H Odeon παρουσιάζει την ταινία του Ρίτσαρντ Λα Γκραβανέζε με τίτλο «Όμορφα Πλάσματα»…

… που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

 
Σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, ένα μυστικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα…
Οι saga της νεανικής λογοτεχνίας του φανταστικού ήρθαν για να μείνουν. Μετά την τεράστια επιτυχία της τετραλογίας «Twilight» και του πιο πρόσφατου τρίπτυχου «Hunger Games», η νέα αίσθηση προέρχεται από τη σύμπραξη δύο νέων ταλαντούχων συγγραφέων, της Κάμι Γκαρσία και της Μάργκαρετ Στολ, οι οποίες ένωσαν τις πένες τους και δημιούργησαν ένα καινούργιο σύμπαν.

Η best seller σειρά βιβλίων «Όμορφα Πλάσματα», έχει ήδη μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, και η πολυσυζητημένη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τον υποψήφιο για Όσκαρ, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζε. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η κόρη της Τζέιν Κάμπιον, Άλις Ένγκλερτ, ο ανερχόμενος Άλντεν Έρενραϊχ, καθώς και η Βαϊόλα Ντέιβις.
Ο συνεσταλμένος μα πανέξυπνος έφηβος Ίθαν Γουέιτ βασανίζεται από το ίδιο μυστηριώδες όνειρο για καιρό. Η εκπληκτικά διαφορετική Λένα Ντουκέιν, έχει μόλις μετακομίσει στη μικρή πόλη Γκάτλιν και κρύβει ένα φοβερό μυστικό. Ένας θνητός Ρωμαίος και μια μάγισσα Ιουλιέτα σε μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από την πραγματική μας ταυτότητα – μια μοντέρνα μυθολογία που εκτυλίσσεται σε μια γοτθική, βαθιά θρησκευόμενη επαρχία του Νότου, ανάμεσα στους πνιγμένους στην άναρχη βλάστηση κήπους, στους θολούς βάλτους και στα φαντάσματα του Αμερικανικού Εμφυλίου. Κάποιες αγάπες είναι μοιραίες… Άλλες είναι καταραμένες.

Ο σκηνοθέτης

«Λατρεύω τη μυθολογία, και η μυστική ενέργεια η οποία κρύβεται σ’ αυτή την πόλη ήταν ασύλληπτα πλούσια και ελκυστική. Ωστόσο εκείνο που με κέρδισε στην ιστορία ήταν το μέγεθος της βασικής της ιδέας! Το πως μια καταδικασμένη κοπέλα ανακαλύπτει τον πραγματικό της εαυτό και παράλληλα την πραγματική ανθρώπινη αλληλεγγύη από έναν νεαρό άνδρα που θα σταθεί δίπλα της χωρίς απαιτήσεις και εγγυήσεις. Θεώρησα λοιπόν, εξ αρχής πως αυτή είναι μια σπουδαία ιδέα από την οποία αξίζει κανείς να αντλήσει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει τον καθημερινό του αγώνα», αναφέρει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λαγκραβανέζε, εξηγώντας τα προσωπικά κίνητρα και την ηθική προέκταση της συγκεκριμένης απόπειρας.

Ένα best seller στη μεγάλη οθόνη
Το Γκάτλιν στη Νότια Καρολίνα είναι μια φαινομενικά ήσυχη πόλη η οποία κρύβει ωστόσο ισχυρές, μαγικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές, οι οποίες δημιουργούν μια πρωτόγνωρη ένταση στους κατοίκους της πόλης, οφείλονται στο έντονο ιστορικό της παρελθόν και κρύβουν σημαντικά μυστικά και τεράστια, ανομολόγητα πάθη που αν ποτέ επανέλθουν στην επιφάνεια, μπορούν να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές στην ανθρωπότητα.

Το best seller «Όμορφα Πλάσματα», παρότι είναι τοποθετημένο σε μια πόλη της Αμερικής, γνωρίζει τεράστια παγκόσμια επιτυχία λόγω της οικουμενικότητας της ιστορίας του και την ισχυρής δυναμικής των δεσμών του προς όλες τις κοινωνικές δομές. Η διεθνής απήχηση και το μέγεθος επιρροής της συγκεκριμένης ιστορίας φαίνεται να μην περιορίζεται μοναχά στην ερώτηση του κατά πόσο είναι δυνατόν, μια αγάπη να νικήσει τα εμπόδια που συναντά, αλλά στο κατά πόσο η κάθε ψυχή, ως μεταφορά από τους δυο βασικούς μας ήρωες, μπορεί τελικά να ελέγξει τη μοίρα και το πεπρωμένο μας κατά τέτοιον τρόπο ώστε να καταφέρει να αλλάξει τις ζωές μας!

Μεταξύ φωτός και σκότους, φυσικού και υπερφυσικού, ανθρώπινου και θεϊκού, καλού και κακού, μια μοναδική ιστορία αγάπης καταφέρνει να αναδείξει αξίες που παραμένουν σημαντικές και καίριες σε οποιοδήποτε υπόβαθρο και άσχετα από την επικαιρότητα.
 

Η best seller τετραλογία “Τα χρονικά των Κάστερ“, έχει ήδη μεταφραστεί σε 30 γλώσσες. Ξεκίνησε με το πρώτο βιβλίο “Όμορφα Πλάσματα”, συνεχίστηκε με τα “Όμορφο Σκοτάδι” και “Όμορφο Χάος” και ολοκληρώθηκε με το “Όμορφη Λύτρωση”.

Η saga των Γκαρσία – Στολ, «Όμορφα Πλάσματα», η οποία καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τον ρομαντισμό με το υπερφυσικό στοιχείο, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Platypus.