Την Τρίτη 15 Ιουνίου το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τη γκαλερί Καλφαγιάν, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την ιστορικό τέχνης

και επιμελήτρια Catherine David στο πλαίσιο της έκθεσης Ταξίδι στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη-υδατογραφίες της Anna Boghiguian που πραγματοποιείται στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της ομιλίας της είναι το έργο της Anna Boghiguian και η σύγχρονη εικαστική σκηνή στη Μέση Ανατολή.

Η Catherine David είναι ιστορικός σύγχρονης τέχνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή και για τη σχέση της καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα διεθνή κοινωνικοπολιτικά θέματα.

Είναι επικεφαλής επιμελήτρια της γενικής διεύθυνσης των μουσείων της Γαλλίας (Direction des Musée de France – DMF). Από το 1998 είναι επίσης διευθύντρια του προγράμματος Contemporary Arab Representations του ιδρύματος Tàpies στη Βαρκελώνη. Το 2009 υπήρξε η καλλιτεχνική διευθύντρια του περιπτέΡου του ADACH (Abu Dhabi Authority for Culture & Heritage) στην Μπιενάλε της Βενετίας. Το 2008 βραβεύτηκε με το Bard Award for Curatorial Excellence.

Κατά τη διάρκεια της πορείας της έχει οργανώσει πολλές εκθέσεις και έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης όπως:
1982-1990 επιμελήτρια του μουσείου Centre Georges Pompidou, Παρίσι
1990-1994 επιμελήτρια της Galerie Nationale du Jeu de Paume, Παρίσι
1994-1997 καλλιτεχνική διευθύντρια της έκθεσης documenta X, Κάσσελ
2002-2004 διευθύντρια του Witte de With Centre of Contemporary Art, Ρότερνταμ
2005-2006 συνεργασία ως ερευνήτρια με το ίδρυμα Wissenschaftskolleg, Βερολίνο
2009 επιμελήτρια του περιπτέρου του ADACH, Μπιενάλε Βενετίας