1 σημείο, 5 διαδρομές: Πέντε γυναίκες συναντιούνται και αφηγούνται μέσα από την καλλιτεχνική τους διαδρομή. Το σημείο συνάντησης τους… Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Έντιμο Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα. Συμμετέχουν: Άννα Βασιλείου, Άντρη Ιωνά, Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου, Βάσω Θούπου και Χριστιάνα Χαραλάμπους.

Άννα Βασιλείου

Γεννήθηκε στη Λάρνακα όπου ζει και εργάζεται. Η Βασιλείου είναι κάτοχος Master in Art Education (MAE) από το Western Kentucky University, Bowling Green, Kentucky USA. Οι σπουδές της αρχίζουν το 1991 έως το ’93 όπου σπούδασε στο Intercollege Λάρνακας πήρε τον τίτλο Associates Degree in Graphic Design το 1998 έως το 2001 στο Spalding University, Laneville Kentucky USA πήρε το ΒΑ In fine arts and art Teacher Secondary και συνεχίζοντας το 2002 πήρε το Master in Art.

Διακρίσεις 2015, συμμετοχή και διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό ζωγραφικής Art Olymbia International Competition 2015 Ιαπωνία. Φιναλίστ και νικήτρια του 1ου γύρου στην Ευρώπη. Το βραβευμένο έργο συμμετείχε στην έκθεση που έγινε μετά στην Ιαπωνία. Διάκριση στη σχολή χαρακτικής Χαμπή και τέλος συμμετοχή στην 2η Μπιενάλε Σαντορίνης.

Άντρη Ιωνά

Η Άντρη αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Camber well του Λονδίνου με έπαινο, επιστρέφει στη Κύπρο και αφοσιώνεται στην κεραμική και τη ζωγραφική. Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης χώμα-νερό-αέρας-φωτιά, συνδράμουν στη γένεση και δημιουργία κεραμικών μορφών από τη δημιουργό. Μια σύνθεση χρωμάτων αποτυπώνονται στον καμβά δίνοντας ένα τέλειο πάντρεμα μορφοπλαστικής φαντασίας και πραγματικότητας. Η αγάπη της για τη φύση και τον άνθρωπο, που είναι διάχυτη στα έργα της, συν-υπάρχουν μέσα από μια αισθητική συγκίνηση και αγαλλίαση της ψυχής. Η δημιουργικότητα και η φαντασία που την διακατέχουν δίνει μορφή άλλοτε σε ένα σύμπλεγμα φυσικών και ανθρώπινων φιγούρων κι άλλοτε σε λιτές και αρμονικές καμπύλες. Φαντασία και πραγματικότητα γίνονται ένα και η φύση ζωντανεύει μέσα από κορμούς δέντρων, κορφές βουνών, λάβες ηφαιστείων…

Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου

Φοίτησε σε σχολή κεραμικής στην Αθήνα . Συνέχισε παρακολουθώντας σεμινάρια για διάφορες τεχνικές ψησίματος στην κεραμική. Επιστρέφοντας στην Κύπρο άνοιξε το δικό της εργαστήρι κεραμικής στην Αθηένου. Χαρακτηριστικό της δουλειάς της είναι η ανθρώπινη φιγούρα σε τρισδιάστατες φόρμες και ανάγλυφα επιτειχια. Μέθοδοι ψησίματος το RAKU, NAKED RAKU, το ψήσιμο σε ψηλή θερμοκρασία με πηλό STONEWARE κ.α. Για χρώμα χρησιμοποιεί άλλοτε μόνο οξείδια και χρωματιστούς μπαντανάδες και άλλοτε υαλώματα χαλκού, κοβαλτίου και μαγγανίου με μεταλλικές ανταύγειες από το ψήσιμο RAKU.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις στην Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα και Σικελία. Είναι μέλος του ”Παγκυπρίου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών” και του πολιτιστικού ομίλου ”ΑΡΤΙΟΝ” Λάρνακας

Βάσω Θούπου

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1977.Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Κεραμικής του La Bisbal της Ισπανίας όπου απέκτησε το Master στη γλυπτική και κεραμική. Εξέθεσε έργα της στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Χριστιάνα Χαραλάμπους

Η Εικαστικός Χριστιάνα Χαραλάμπους, σπούδασε στο – UAL – Camberwell University of the Arts, Λονδίνο. Διατηρεί το εργαστήρι της στη Λάρνακα όπου διδάσκει ζωγραφική και κεραμική. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο και Ευρώπη. Δημιουργεί τα γλυπτά της χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την ομορφιά του stoneware πηλού σε ψηλές θερμοκρασίες.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Άννα Βασιλείου