Σε μία φάρμα ζουν δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη μαζί με το σκύλο τους τον Ηρακλή. Τα ζώα της φάρμας περνούν αρκετές ώρες σερφάροντας στο Internet και συχνά πέφτουν σε παγίδες. Ο νέος διαδικτυακός φίλος της Τούλας της κοτούλας είναι όντως αυτός που λέει; Ο Ρούντυ και η Ρόζα, τα γουρουνάκια, παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια στάθηκαν τόσο τυχερά και κέρδισαν δώρα; Τελικά οι άσπρες ή οι μαύρες χήνες είναι καλύτερες; Τα παιδιά της φάρμας με τη βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας θα καταφέρουν να προστατεύσουν τα ζώα από τους λύκους του Διαδικτύου…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια θεατρική παράσταση μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως: λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο Διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.

Το Διαδίκτυο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση, δημιουργία και συνεργασία. Αλλά είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να παραμείνουν ασφαλή. Γονείς κι εκπαιδευτικοί αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν τους μικρούς χρήστες από τυχόν παγίδες. Έτσι κι εμείς ορμώμενοι από αυτή την ανάγκη δημιουργήσαμε την παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», μια παράσταση διασκεδαστική με πολύ τραγούδι και χορό που όμως δεν χάνει στιγμή τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα.

Η «Φάρμα του Διαδικτύου» βραβεύτηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ως μια από τις πιο εμπνευσμένες πρακτικές που βοηθούν τα παιδιά και τους γονείς να ανακαλύψουν βασικούς κανόνες ασφάλειας στο Διαδίκτυο καθώς συμπεριλήφθηκε ως μοναδικό έργο από την Ελλάδα στην ειδική πανευρωπαϊκή έκδοση του ιδρύματος Evens για τον Ψηφιακό αλφαβητισμό στην Ευρώπη μαζί με άλλα 11 εξέχοντα έργα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι εδώ και χρόνια ταξιδεύει με τη «Φάρμα του Διαδικτύου» σε όλη την Ελλάδα, συναντά τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε πόλεις και νησιά, μέσα σε σχολεία, μουσεία, θέατρα οργανώνει συζητήσεις και δράσεις με  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, έχοντας την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Επόμενος σταθμός της ο Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη, ένα συναρπαστικό διήμερο φεστιβάλ για παιδιά 0 έως 17 ετών που διοργανώνει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αυτό το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου, γεμάτο αθλητισμό, τεχνολογία, επιστήμη, αστρονομία, περιβάλλον, ιστορία τέχνη, θέατρο, μουσική, χορό, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, τσίρκο, δημιουργική γραφή, βιβλίο, animation, σινεμά, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, παιχνίδια μυστηρίου, χρώματα, αρώματα και… μπόλικη φαντασία!

Μη χάσετε, λοιπόν, τη «Φάρμα του Διαδικτύου», αυτή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 11.00 στον Μωβ Πλανήτη του Π100!

** Η θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» στον Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Cosmote.

Συντελεστές

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Σία Κουτσού, Άννα Πορφύρη
Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου
Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κινησιολογία: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Λίγα λόγια για την ομάδα Χιλιοδέντρι

Η ομάδα Χιλιοδέντρι δημιουργήθηκε το 2010 με στόχο την δημιουργία παραστάσεων υψηλής αισθητικής που να απευθύνονται και να «μιλούν» στο παιδί του σήμερα. Ιδρυτικά μέλη της είναι η Σοφία Τσινάρη (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και η Άννα Πορφύρη (ηθοποιός).

Κουβαλώντας την πολύχρονη εμπειρία των μελών της στο χώρο του θεάτρου με συμμετοχές σε βραβευμένες παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου δημιουργούμε παραστάσεις υψηλών απαιτήσεων για παιδιά. Απαραίτητα υλικά για τις παραστάσεις της ομάδας είναι ο πειραματισμός, οι πρωτότυποι θεατρικοί κώδικες, η λεπτομερής δουλειά, η ευαισθησία, το χιούμορ μα πάνω απ’ όλα ο σεβασμός προς τον μικρό θεατή.


Info:

–> Περισσότερες πληροφορίες για τον Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη στο www.p100.gr.
–> Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη εδώ.

• Μπορείς να εξασφαλίσεις προσκλήσεις για να παρακολουθήσεις τη “Φάρμα του Διαδικτύου”, εδώ.

Διαβάστε επίσης: