Το θέατρo για παιδιά είναι κάτι που μας απασχολεί σαν θεατρική ομάδα από το 2007 που παρουσιάζουμε παραστάσεις στα σχολεία και σε θεατρικές σκηνές. Κύριος στόχος είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας μακριά από στερεοτυπικές μορφές κλασικών ηρώων παραμυθιών. Δημιουργούμε κείμενα γύρω από μια ευρύτερη θεματική όπως {συμπεριληπτικότητα, διαφορετικότητα, πολυπολιτισμικότητα, σχολικός εκφοβισμός, ενσυναίσθηση, αναγνώριση συναισθημάτων]. Οι  κοινωνικές δεξιότητες} που αναπτύσσει το παιδί για να επικοινωνήσει, να αλληλεπιδράσει και εν τέλει να κοινωνικοποιηθεί .

Είναι το πιο καίριο πεδίο δράσης μας. Είναι πολύ σημαντικό να επισκέπτεσαι τον οικείο σχολικό χώρο του παιδιού . Τα παιδιά μας υποδέχονται και μας φιλοξενούν , είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται από το {καλημέρα} από την πρώτη στιγμή που μπαίνουμε στο σχολείο. Κάθε χρόνο δημιουργούμε παραστάσεις -δράσεις όπου το κείμενο , τα σκηνικά ,τα κοστούμια, η μουσική ανταποκρίνονται στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους και τις δεξιότητες που αναπτύσσουν στο πλαίσιο αυτής. Έτσι διαχωρίζουμε τις θεματικές μας ανάλογα με την απεύθυνση μας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας , νηπιακής και παιδιά δημοτικού.

Φέτος θα ταξιδέψουν στα σχολεία της αττικής και όχι μόνο τρείς παραστάσεις μας . ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜ ένα τρυφερό παραμύθι για τα βασικά συναισθήματα { λύπη, θυμός, χαρά, φόβος}. Δυο αγόρια και ήρωες της παράστασης μέσα από την βαθειά ιδέα της φιλίας και της εμπιστοσύνης θα προσπαθήσουν διαδραστικά μαζί με τα παιδιά να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους, δύσκολα και θετικά και να τα μοιραστούν.

Η δεύτερη μας παράσταση μας [ΕΝΑ ΠΑΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ} ένα κλασσικό παραμύθι για την ευεργετική σημασία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Και το νέο μας {παιδί} και εγχείρημα , η παράσταση – εργαστήριο ΜΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ. Εδώ περνάμε τα όρια της θεατρικής δράσης τοποθετώντας το παιδί ενεργό μέλος της δράσης.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν σε πρώτη φάση την παράσταση [Μπες στα παπούτσια μου} ένα παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό, την διαφορετικότητα και την ενσυναίσθηση με ξεκάθαρα πρότυπα συμπεριφοράς , στην συνέχεια θα έχουν την χαρά να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή κατασκευή [Το δέντρο της ενσυναίσθησης} που θα μείνει στον χώρο τους, και το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι θα μπούν σε έναν κύκλο δράσης με παιχνίδια εμπιστοσύνης.

Τα ίδια τα παιδιά θα παίξουν ρόλους και θα αναπαραστήσουν σκηνές από την παράσταση που είδαν ώστε βιωματικά να αντιληφθούν την έννοια της διαφορετικότητας και της ενσυναίσθησης . Το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Υ.Π.Π.Ο. και UNESCO. Ιδιαίτερη χαρά μας φέτος είναι ότι η παράσταση – εργαστήρι [Μπες στα παπούτσια μου] θα έχει στέγη στο φιλόξενο θέατρο [ΣΤΑΘΜΟΣ} από 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12.00 μ.μ. Αγγίζοντας πάνω στην θεματική ρεπερτορίου του, ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ που αποτελεί ευτυχή συγκυρία.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των δράσεων στον χώρο του σχολείου και του θεάτρου η ομάδα Ονειρόδραμα τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινά στον χώρο του σχολείου για το πιο όμορφο αντάμωμα με τους μικρούς μας φίλους.

Διαβάστε επίσης:

Μπες στα παπούτσια μου, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός