Την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου στις 17.00, όπως και κάθε Κυριακή, η ομάδα Hippo παρουσιάζει στο θέατρο Αλκμήνη, στο Γκάζι την πληθωρική «Φουτουρία».

Η παράσταση φέτος διανύει τον τρίτο της χρόνο, αφού έχει ήδη παιχτεί σε πολλά μέρη του κόσμου (Αμερική, Καναδάς, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Αυστραλία κ.ά.) με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας με ξέφρενους ρυθμούς, gags, ανατροπές και έντονες συγκινήσεις. Μέσα από την πολυσημία των νοημάτων και τα πολλά επίπεδα της αφήγησης αναδεικνύεται μια προβληματική που σχετίζεται με ζητήματα προσωπικής ελευθερίας και ετεροκαθορισμού, αυτοδιάθεσης και καταπίεσης.

Όπως στις περισσότερες πόλεις του μέλλοντος που βρίσκονται στο συλλογικό μας φαντασιακό έτσι και στην «Φουτουρία» κυριαρχεί ένα πολιτικό καθεστώς με έντονα στοιχεία δυστοπίας. Η κεντρική ηρωίδα (που ενσαρκώνεται ιδανικά από την ηθοποιό Χριστιάνα Κανδυλιώτη) έρχεται άθελα της σε άμεση ρήξη με αυτό. Τότε πυροδοτούνται ένα σωρό περιπέτειες, που την οδηγούν σε ένα είδος προσωπικής συνειδητοποίησης. Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος (Drama in Education)  και λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το παραστασιακό γεγονός. Σε αυτό το κομμάτι τα παιδιά εμπλέκονται στην ιστορία που μόλις παρακολούθησαν με πιο ενεργητικό τρόπο και μέσα από θεατρικές δραστηριότητες, κινητικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και συγκεκριμένες τεχνικές, καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την εξέλιξη της δράσης και την λύση της. Το καλλιτεχνικό – αισθητικό κομμάτι της παράστασης συνδυάζεται αρμονικά με το εκπαιδευτικό και πρωτότυπο διαδραστικό δεύτερο μέρος και μαζί συνθέτουν ένα πραγματικά ψυχαγωγικό θέαμα!

Διακριτό στοιχείο της ομάδας θεωρείται ένα δικής της έμπνευσης είδος σωματικού θεάτρου που διακρίνεται από την πολύ υψηλή συγκέντρωση και έκλυση ενέργειας σε συνδυασμό με έναν φρενήρη ρυθμό. Εμείς το ονομάζουμε kinemo. Και τα παιδιά δείχνουν να το λατρεύουν. Περισσότερα γι’ αυτό θα σας πούμε στο μέλλον…

Info:

Η ομάδα Hippo πρόσφατα επέστρεψε από μια μεγάλη περιοδεία στην Αυστραλία έχοντας στις αποσκευές της πολύτιμες εμπειρίες και πολλά σχέδια για το μέλλον. Η ομάδα σχηματίστηκε το 2009 από τον Φώτη Δούσο και τον Αλέξανδρο Ράπτη και από τότε μέχρι και σήμερα έχει διεξάγει πολλές περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το αεικίνητο πνεύμα, η αγάπη της για το ταξίδι και την επικοινωνία με την παιδική ψυχή, την έχει καταστήσει την πιο πολυταξιδεμένη ομάδα παιδικού θεάτρου των τελευταίων χρόνων. Είναι ουσιαστικά ένα σύγχρονο μπουλούκι που έχει παρουσιάσει παραστάσεις θεάτρου για παιδιά σε πολλά και διαφορετικά σημεία της χώρας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ: Φουτουρία από την ομάδα Hippo στο Θέατρο Αλκμήνη

Φωτό: Νικος Αρβανιτίδης