Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ολοκλήρωσε, το Σάββατο 31 Μαρτίου, στη Στοά του Βιβλίου (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης),

το επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Teachers4Europe, με την παρουσία των 100 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2012.

 

Σκοπός της τελικής αυτής φάσης της επιμόρφωσης ήταν η παρουσίαση των εργασιών των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες σε 100 Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.

Οι εργασίες που απασχόλησαν τις τάξεις τους ήταν σχετικές με μια μεγάλη ποικιλία επίκαιρων θεμάτων όπως το περιβάλλον, η κλιματική αλλαγή, οι διακρίσεις, η ενότητα στην πολυμορφία, ο πολιτισμός κι οι μουσικές παραδόσεις.

Η χρήση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν την ουσιαστική συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να τους κάνει να ασχοληθούν ενεργά με διάφορες πλευρές των ευρωπαϊκών θεμάτων που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας.

 

Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί και με μία εκπαιδευτική επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Το υλικό των εργασιών των 100 εκπαιδευτικών θα είναι διαθέσιμο στην υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές που συμμετείχαν και οι δάσκαλοι τους απέδειξαν ότι με θέληση, ταλέντο και πάθος, η χώρα μας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ατενίζουμε όλοι μαζί με αισιοδοξία το μέλλον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική απονομή στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς της κάρτας-μέλους της ομάδας \’Teachers4Europe\’ και των βεβαιώσεων συμμετοχής στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη.