Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας; Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.

Αντλώντας έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων, βασική επιδίωξη των δημιουργών του Phone Home είναι να αναπλάσουν το ιδιαιτέρως τρέχον και επίμαχο θέμα της μετανάστευσης σε μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία – σχόλιο πάνω στον τρόπο με τον οποίο «αντιμετωπίζεται» η κατάσταση από την Ευρώπη του σήμερα.

Θεατρικά εργαστήρια

Οι δημιουργοί του Phone Home διοργάνωσαν μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων, ήδη από τον Νοέμβριο του 2015, σε καθεμία από τις χώρες που συμμετέχουν στην παραγωγή (Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία) και σε συνεργασία με μεταναστευτικές κοινότητες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς υποστήριξης προσφύγων.

Στην Αθήνα, τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Station Athens, την AMAKA και το ΣΤΕΚΙ Μεταναστών. Τα εργαστήρια ήταν ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή προηγούμενης εμπειρίας με το θέατρο, προσφέρονταν δωρεάν και συγκέντρωσαν συμμετέχοντες από πολλές διαφορετικές χώρες.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, από τις 14:00 έως τις 17:00 σας προσκαλούμε στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ (Λεωνίδου 15 & Κολωνού, στάση μετρό Μεταξουργείο), για να γιορτάσουμε μαζί την ολοκλήρωση των θεατρικών εργαστηρίων Phone Home της Αθήνας με προβολές, συζητήσεις, φαγητό και μουσική από τις χώρες καταγωγής όλων όσων συμμετείχαν.

Σας περιμένουμε!