Τέχνες / Νέα

Όλοι και Μόνος

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 2
Νοεμβρίου 2008 θα φιλοξενήσει μια έκθεση που διατρέχει όλο το
δημιουργικό έργο του Γιάννη Γαΐτ…

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 2
Νοεμβρίου 2008 θα φιλοξενήσει μια έκθεση που διατρέχει όλο το
δημιουργικό έργο του Γιάννη Γαΐτη. Ο Γιάννης Γαΐτης – ο βίος και η πολιτεία του, το έργο και η εποχή του, η καλλιτεχνική του πορεία και η ζωγραφική του γλώσσα- ανδρώνεται μέσα απ\’ την αντίσταση, στο πέρασμα από τη δικτατορία του Μεταξά στην κατοχή κι ως τον εμφύλιο στην Ελλάδα.

Το καυστικό του χιούμορ κι η κριτική και η βαθιά πολιτική στάση του καλλιτέχνη δίνουν νέα πνοή στην τέχνη της εποχής του και οξύνουν τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.

Η έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνέχεια της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη το 2006, περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους του καλλιτέχνη και γίνεται με τη συνεργασία της κόρης του κ. Λορέττας Γαΐτη-Charrat, αρχιτέκτονα-μουσειολόγου. Την τεχνική ανάρτηση έχει αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Γαϊτη, Γαβρήλος Μιχάλης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει ο Ντένης Ζαχαρόπουλος και η Κατερίνα Κοσκινά.

Την έκθεση πλαισιώνουν ο κατάλογος που περιλαμβάνει όλα τα έργα του καλλιτέχνη και εκδόθηκε το 2003 από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και την κ. Λορέττα Γαΐτη-Charrat, καθώς και ένας μικρός κατάλογος που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Τέχνες / Νέα

Όλοι και Μόνος

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ.
Κωστόπουλου οργανώνουν μεγάλη έκθεση η οποία διατρέχει όλο το
δημιουργικό έργο του Γιάννη Γαΐτη. Σ…

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ.
Κωστόπουλου οργανώνουν μεγάλη έκθεση η οποία διατρέχει όλο το
δημιουργικό έργο του Γιάννη Γαΐτη. Σε επιμέλεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου και της Κατερίνας Κοσκινά η έκθεση θα παρουσιαστεί από το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 με τίτλο όλοι και μόνος.

Η έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνέχεια της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη το 2006, περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους του καλλιτέχνη και γίνεται με τη συνεργασία της κόρης του κ. Λορέττας Γαΐτη-Charrat, αρχιτέκτονα – μουσειολόγου. Την τεχνική ανάρτηση έχει αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Γαϊτη, Γαβρήλος Μιχάλης.

Την έκθεση πλαισιώνουν ο μνημειώδης κατάλογος που περιλαμβάνει όλα τα έργα του καλλιτέχνη και εκδόθηκε το 2003 από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και την κ. Λορέττα Γαΐτη-Charrat, καθώς και ένας μικρός κατάλογος που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά / Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 10:00-18:00 / Τετάρτη 10:00-22:00 / Παρασκευή 10:00-19:00 / Κυριακή 11:00-15:00