Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντίκενς, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν το κλασικό αριστούργημα  του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ»

…  σε μια παράσταση – μιούζικαλ για παιδιά, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη, από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Το Θέατρο Τέχνης επέλεξε να παρουσιάσει ένα έργο που αγαπήθηκε από πολλές γενιές. Ένα έργο που  συνέβαλε ώστε τα παιδιά να μάθουν, αλλά και να νιώσουν ότι η κοινωνία εκτός από την σκληρή όψη της έχει και την πλευρά του αλτρουισμού και της συντροφικότητας, αυτή που τελικά επέλεξε ο Όλιβερ Τουίστ.

Η συνύπαρξη κωμικών και δραματικών στοιχείων, η σωματική έκφραση και οι ευρηματικοί αυτοσχεδιασμοί, οι προβολές, οι θεαματικές χορογραφίες και τα τραγούδια συνιστούν μία πρωτότυπη θεατρική διασκευή και δημιουργούν ένα γοητευτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Η μουσική της Kalliopi, ένα γοητευτικό παιχνίδι κλασσικών και ροκ-ποπ ήχων, είναι ειδικά γραμμένη για την παράσταση και παίζεται ζωντανά από μουσικούς – ηθοποιούς.

Λίγα λόγια για το έργο
Την ώρα μιας μεγάλης καταιγίδας γεννιέται σ’ ένα πτωχοκομείο, από μια ανώνυμη γυναίκα, ένα μωρό που του δίνουν το όνομα Όλιβερ Τουίστ. Μεγαλώνει με τη φροντίδα της ενορίας, δουλεύοντας σκληρά σ’ ένα άσυλο. Καθώς μεγαλώνει οι περιπέτειές του, μέσα από σκληρή μεταχείριση, τον φέρνουν από την ύπαιθρο στο Λονδίνο, όπου κάνει φίλους και εχθρούς. Αλλά συνεχώς παρακολουθείται από έναν μυστηριώδη τύπο, τον Μονκς, που πληρώνει έναν μοχθηρό εβραίο, τον Φέιγκιν, ο οποίος έχει μια συμμορία μικρών κλεφτών, να μετατρέψει τον Όλιβερ σε κλέφτη . Ο Όλιβερ διασώζεται από την τύχη που φέρνει στο δρόμο του φίλους. Το μυστήριο της νομιμότητας μιας κληρονομιάς και της ταυτότητας του Όλιβερ πρέπει να λύσουν αυτοί οι φίλοι, πριν ο Μονκς προλάβει να καταστρέψει τον Όλιβερ.

Η συγκινητική ιστορία μιλάει για το θάρρος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που έχει ο μικρός Όλιβερ για να επιβιώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και το κουράγιο που βρίσκει αναζητώντας  μια καλύτερη ζωή!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή: Κωστής Καπελώνης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Χορογραφίες: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Μουσική: Kalliopi
Επιμέλειας, Ενορχήστρωση, Διδασκαλία Μουσικής: Μαρίνα Χρονοπούλου

Παίζουν:

Κέλλυ Σαρατσοπούλου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Γεράσιμος Σκαφίδας,  Γιάννης Μίνως, Κώστας Συλβέστρος, Σοφία Πριόβολου, Γιάννης Κόκας.
Στο πιάνο η Μαρίνα Χρονοπούλου. 
Ακορντεόν και Σαξόφωνο: Γιάννης Μίνως