Το Βρυσάκι μας προσκαλεί από τον Οκτώβριο να παρακολουθήσουμε νέες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Αναλυτικά:

Special Coffee Wednesdays

Κάθε απόγευμα Τετάρτης δοκιμάζουμε νέες γεύσεις ζεστών ροφημάτων με θέα την Ακρόπολη!

Απολαυστικά ροφήματα καφέ συνδυάζονται με λαχταριστές γεύσεις όπως η γλυκιά καραμέλα, η πλούσια σοκολάτα και κρέμα γάλακτος.

Το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 θα υπάρχει δωρεάν δειγματοδιανομή – εμπειρία γευσιγνωσίας των ροφημάτων ενώ θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση όλη την ημέρα.

Kάθε Τετάρτη, Ώρα 12.00 – 20.00
Πληροφορίες 210 3390447, [email protected]

Θεατρικό παιχνίδι το Βρυσάκι!

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και δημιουργικής έκφρασης που δραστηριοποιεί τα παιδιά να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, ν’ αντιληφθούν τον μοναδικό «ρόλο» που έχουν ως προσωπικότητες και να μυηθούν στη τέχνη γενικότερα. Πρόκειται για ανεκτίμητη άσκηση για το μυαλό και τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν πολλές πτυχές της ζωής, της ανθρώπινης ύπαρξης και γενικότερα του κόσμου, αποκτούν θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Παιδιά και εκπαιδευτής βιώνουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της δραματουργίας, της μυθοπλασίας, του παραμυθιού, του ονείρου, αλλά και του ρεαλιστικού κόσμου, καταφέρνοντας να κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά.

Μαθαίνουμε λοιπόν  παίζοντας, χρησιμοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις σε χορό, τραγούδι, κίνηση, αντίληψη και με οδηγό το παιχνίδι, τη φαντασία αλλά και την έμπνευση, ταξιδεύουμε στον κόσμο της υποκριτικής και παίρνουμε μια γεύση από το τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός!

Κάθε Σάββατο και διαφορετική θεματική! Οι θεματικές του Οκτωβρίου…

17/10: «Παίζουμε με τη μουσική»
Mε οδηγό  τη μουσική, γράφουμε τα δικά μας τραγούδια, ετοιμάζουμε την πιο ευφάνταστη χορογραφία που έγινε ποτέ και ταξιδεύουμε στη χώρα των ήχων ανακαλύπτοντας ήχους που δεν τους έχει ακούσει κανείς ποτέ ξανά!

24/10: «Παίζουμε με τα μαγικά»
Μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς μάγους και παίζουμε με τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης, το νερό, τη φωτιά, τη γή και τον αέρα δημιουργώντας έναν κόσμο μαγικό!

31/10: «Παίζουμε με τις ευχές»
Στο σημερινό μας μάθημα φτιάχνουμε έναν κουμπαρά γεμάτο από ευχές και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τις κάνουμε πραγματικότητα! Αφήνουμε τις ευχές μας να ταξιδέψουν ψηλά στον ουρανό και φτιάχνουμε το δικό μας παραμυθάκι για «To ταξίδι μιας ευχής» ζωγραφίζοντας έναν τεράστιο πίνακα!

Για παιδιά 4 έως 10 ετών. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα γιατί το σεμινάριο κατά 80% είναι σωματικό.

Σάββατο 17, 24, 31 Οκτωβρίου 2015 , Ώρα: 12.00 – 13.30
Είσοδος 5€
Πληροφορίες 210 3390447, [email protected]

Εικαστική Έκθεση
«Minimal Cinema» της Ντέρου Σοφίας

Ένα έργο, επηρεάζει διαφορετικά τον καθένα και συγκρατεί κάποιο στοιχείο «κλειδί» που του έκανε περισσότερο εντύπωση. Με χαρακτηριστικά στοιχεία (σκηνές ταινίας-χρώματα-χαρακτήρες-quotes) θέλω να μαντέψει ο θεατής τον τίτλο της ταινίας, με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο!

Επομένως παρουσιάζω και εγώ εικαστικά, με μια minimal εκδοχή, τις εικόνες που μου έχουν κάνει και μένα εντύπωση!

31 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2015
Ώρες Λειτουργίας : 12.00 – 20.00
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες 210 3390447, [email protected]

Σεμινάριο Ιστορίας Κινηματογράφου – Δηλώσεις συμμετοχών

Θέμα Σεμιναρίου :Οι απαρχές της 7ης τέχνης και τα πρώτα καλλιτεχνικά ρεύματα (Μέρος Ι)

Ο κινηματογράφος είναι μία τέχνη αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους. Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι’ αυτόν; Πότε εμφανίστηκε, που, ποιες συνθήκες συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εδραίωση του σε τέχνη και από ποιους ανθρώπους υπηρετήθηκε;

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το τέλος του μεσοπολέμου και την έναρξη του Β παγκοσμίου πολέμου.   

Στο πρώτο μέρος αυτού του ταξιδιού θα δούμε τις σχέσεις μεταξύ ιστορίας και κινηματογράφου, τη διαμόρφωση του κινηματογραφικού μέσου και τις τεχνολογικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που οδήγησαν στην πρώτη κινηματογραφική προβολή. Θα μελετήσουμε τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου, τα βασικότερα κινήματα/ρεύματα την εποχή του βωβού κινηματογράφου, την έλευση του ήχου, καθώς και τις επιπτώσεις των ιστορικών, κοινωνικοικονομικών και πολιτικών συνθηκών στην παραγωγή και διανομή των κινηματογραφικών ταινιών. Στο τέλος όσοι θα έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο θα μπορούν να αναγνωρίσουν και να αναλύσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κύριων κινηματογραφικών ρευμάτων ή/και κινημάτων της περιόδου 1895-1940.

Σημείωση: το σεμινάριο θα πλαισιώνεται από προβολή αποσπασμάτων  κινηματογραφικών ταινιών της περιόδου.

Εισηγητής: Βαγγελάκης Γεώργιος
Διάρκεια σεμιναρίου 2 ½ μήνες περίπου

Δηλώσεις συμμετοχών: 12 έως 30 Οκτωβρίου
Έναρξη Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, ώρα: 16.00
Κόστος Συμμετοχής: 50€/κύκλο
Πληροφορίες 210 3390447, [email protected]

Εργαστήρι Εικαστικών

Το κινητό εργαστήρι εικαστικών κάνει στάση στο χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίνοντας έμπνευση στις δημιουργικές εικαστικές δράσεις του εργαστηρίου, ένας χώρος που είναι γνωστός για τη φιλοξενία όλων των μορφών τέχνης.

Το κινητό εργαστήρι εικαστικών είναι ένας περιοδεύον θίασος εικαστικής έκφρασης, όλων των ηλικιών, που αποτελείται από την ιδρύτριά του, την εικαστικό Βασιλική Σπύρου και τους συμμετέχοντες του.

Η Βασιλική Σπύρου, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., αριστούχος στη Διδακτική της Τέχνης και την Ψυχολογία της Εκπαίδευσης, τομείς που εξασκούνται στην 5ετή φοίτηση των Καλών Τεχνών, με βαθειά αγάπη για το γενικότερο φάσμα των τεχνών (εικαστικά, performance) όπου εξασκεί και διαρκώς μελετάει η ίδια ως ενεργή καλλιτέχνις, έθεσε την ιδέα της παιδείας της τέχνης έξω από το σχολείο με πρότυπο την εντός σχολείου πολιτισμική μόρφωση, για τον ίδιο λόγο που εντάσσεται σε αυτό.   

Το κινητό εργαστήρι εικαστικών έχει παρουσιάσει ως σήμερα δράσεις στα περισσότερα πολιτισμικά κέντρα της πόλης των Αθηνών και σε δημόσιους χώρους, σε χώρους σχολείων, σε ιδιωτικές προσκλήσεις, με πλήθος επισκεπτών.

Στοχεύει στην έκφραση μέσω της τέχνης, στη γνώση της χρησιμότητά της, στην εξέλιξη της οπτικής, προτρέπει στη διαμόρφωση της σκέψης αναγνωρίζοντας στοιχεία της πειραματικής τοποθέτησης των ιδεών πάνω στο έργο τέχνης, της δημιουργικότητας και της σύγχρονης αισθητικής.

Τα παιδικά εργαστήρια: Θα ανοίξουν βιβλία των μεγάλων ζωγράφων, θα σκιτσάρουν πορτραίτα, θα παίξουν με την τεχνική του κολλάζ, θα κατασκευάσουν, θα παρατηρήσουν, θα δημιουργήσουν και θα εμπνευστούν αλλιώτικα Σάββατα στην πόλη.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ώρα 14.00
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη Κράτηση
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3390447 (12:00-20:00) , [email protected]

Ανοιχτή πρόσκληση
Πέντε χρόνια Βρυσάκι
“Throw back Vryssaki”

Το Βρυσάκι γιορτάζει 5 χρόνια δράσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσκαλεί όλους τους καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει το έργο τους στο χώρο από την έναρξη της λειτουργίας του έως σήμερα, να γιορτάσουν μαζί μας σε ένα μήνα αδιάκοπης καλλιτεχνικής έκφρασης!

Από 20 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2015, θεατρικές ομάδες και μουσικοί παίρνουν το βήμα και παρουσιάζουν τη νεότερη δουλειά τους στο ευρύ κοινό. Ένας μήνας γεμάτος με παραστάσεις και μουσικά live, από καλλιτέχνες που έχουν παρουσιάσει τα έργα τους στο Βρυσάκι, από το 2010 έως σήμερα.

Παράλληλα, ο χώρος «ντύνεται» με εικαστικά έργα όλων των μορφών και ταξιδεύει το κοινό στον κόσμο της δημιουργίας. Μια επετειακή έκθεση όπου προσκαλούνται να συμμετέχουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν εκθέσει στο χώρο, από το 2010 έως σήμερα, με ένα έργο της σύγχρονης δουλειά τους.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος στο [email protected]
20 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2015
Πληροφορίες: 210 3210179

Ανοιχτή Πρόσκληση προς Καλλιτέχνες  

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Βρυσάκι στηρίζει την δημιουργική έκφραση, τη δράση, το πνεύμα συλλογικότητας και προσφέρει τις εγκαταστάσεις του για την υλοποίηση και την παρουσίαση του έργου σας.

Με τη δικής σας συμμετοχή και δημιουργικότητα διαμορφώνουμε μαζί ένα ζωντανό πυρήνα Τέχνης και Δράσης προσφέροντας  ποιότητα στην καθημερινή ζωή.

Ο τρόπος συνεργασίας μας μπορεί να αφορά τα εξής αντικείμενα:

– Εκθέσεις
Για 10 (ή/και περισσότερες) ημέρες φιλοξενούμε τις εκθέσεις σας. Δημιουργικά έργα που αφορούν τις εικαστικές τέχνες, τη φωτογραφία, τα videos, τα video installations, τη γλυπτική, την χειροτεχνία, την κατασκευή κοσμήματος ή ρούχων κα.
    
– Παραστάσεις
Θέατρο, Χορός, Performance, Μουσική σε όλους τους χώρους μας. Σας παρέχουμε τεχνικό εξοπλισμό, χρόνο και χώρο για τις πρόβες σας, καθώς και ενέργειες επικοινωνίας και προώθησης του έργου σας (www.vryssaki/media/publicity.gr).

– Μουσικές Βραδιές
Ελεύθερες μουσικές βραδιές για το κοινό μας στην εξωτερική υπέροχη αυλή μας, στον εσωτερικό χώρο του καφέ και στην μοναδική βεράντα μας με θέα την Ακρόπολη

– Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Μαθήματα, Εργαστήρια, Σεμινάρια, Εισηγήσεις, Ημερίδες, Ομιλίες, Συναντήσεις, Συζητήσεις.

Απευθυνθείτε στο [email protected] ή στο 210 3210179, για να κανονίσουμε ένα ραντεβού ώστε να συζητήσουμε κατ’ ιδίαν για το έργο σας.

Η ομάδα του Βρυσακίου σας περιμένει!