Η εταιρεία Κατώγι – Στροφιλιά σε συνεργασία με τη Λουΐζα Καλλιγά διοργανώνουν την εικαστική έκθεση «Οινοποιείο» στο «Lemos Center», στο Κολωνάκι. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 στις 19:30.

Συμμετέχουν οι: Ελένη Αγγέλου, Στέλιος Αλεξάκης, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού, Χρήστος Γαρουφαλής, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μαρία Γιαννακάκη, Ειρήνη Γκόνου, Άκης Γκούμας, Γεωργία Γκρεμούτη, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιάννης Δέδες, Σταμάτης Ζέρβας, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μάρκος Καμπάνης, Αντώνης Καστρινάκης, Μαρίνα Κροντηρά, Αλίνα Μάτσα, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Ντόλυ Μπουκογιάννη, Δημήτρης Μπραζάς, Μίλτος Παντελιάς, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Παππάς, Βασίλης Πέρρος, Γιώργος Ρόρρης, Παύλος Σάμιος, Δημήτρης Σαρασίτης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Αμαλία Σταυρουλάκη, Νίκος Στεφάνου, Τάκης Στεφάνου, Μαγδαληνή Τουλιάτου, Βάσω Τρίγκα, Μαρία Φιλοπούλου, Μαρία Φραγκουδάκη, Πάβλος Χαμπίδης, Μανώλης Χάρος.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Η έκθεση «Οινοποιείο» στηρίζει το έργο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

Περισσότερες πληροφορίες

Με αφορμή έναν φωτεινό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάστηκε η έκθεση «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ»: πρόκειται για έναν ενεργό διάλογο ανάμεσα στο κρασί (που γίνεται αντιληπτό ως άρτιο αισθητικό αντικείμενο) και επιλεγμένα έργα τέχνης που ως αφετηρία τους έχουν τον αμπελώνα και το κρασί ως οργανικό περιεχόμενό του.

Στα δωμάτια του «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ», 42 ζωγράφοι, γλύπτες, σχεδιαστές και αρχιτέκτονες εκθέτουν επιτοίχια και τρισδιάστατα έργα τέχνης από διαφορετικά υλικά εμπνεόμενοι από το αμπέλι και το κρασί ως προϊόν διηνεκούς απόλαυσης.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Λουΐζα Καλλιγά, παραγωγό του «Λευκό Άτι louisa calliga» και κόρη του Γιάννη Καλλιγά, που συνέβαλε σημαντικά στην ιστορία του ελληνικού κρασιού και την οινοποιητική εταιρεία Κατώγι και Στροφιλιά. Η αμπελουργική και οινοποιητική εταιρεία Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε. επί σειρά ετών παράγει κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες στα οινοποιεία της στο Μέτσοβο στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα. Φροντίζει για τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγική της διαδικασία και για τη μη σπατάλη ανθρώπινων και φυσικών πόρων. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και επενδύει συστηματικά στον οινοτουρισμό διαθέτοντας την πρώτη πλήρως οργανωμένη οινοτουριστική μονάδα στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία προωθεί ενεργά τον πολιτισμό. Είναι ο βασικός χορηγός των δραστηριοτήτων της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ και στηρίζει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις άλλων φορέων.

Και οι δύο διοργανωτές, με μακρόχρονο ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό, επιθυμούν μέσω της συγκεκριμένης εικαστικής δράσης να συνδέσουν το κρασί ως μοναδικό διαχρονικό αισθητικό και οργανικό αντικείμενο με διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης και της έμπνευσης των καλλιτεχνών.