Τα μέλη της Ανεξάρτητης Διαδικτυακής Πρωτοβουλίας Πολιτών του Οικολογίου αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα την αγάπή τους, στους συνανθρώπους μας -και κυρίως τα παιδιά- που ένιωσαν την ανάσα της φωτιάς το περασμένο καλοκαίρι.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Διαδικτυακής Πρωτοβουλίας Πολιτών του Οικολογίου αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους στους συνανθρώπους μας -και κυρίως τα παιδιά- που ένιωσαν την ανάσα της φωτιάς το περασμένο καλοκαίρι.


Για αυτό το σκοπό οργάνωσαν μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους. Η καμπάνια αυτή αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις από όλη τη χώρα που θέλουν να προσφέρουν κάτι σε αυτούς του ανθρώπους. Τα δώρα που θα συγκεντρωθούν θα σταλούν στις περιοχές της Εύβοιας και όχι μόνο.


Καλούν καθέναν από εμάς “να προσφέρεις κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο, κάτι που χωράει σε ένα κουτί ή σε ένα φορτηγό… Μια κάρτα, μολύβια, χρώματα, παιχνίδια ή ακόμα και μια παιδική χαρά… Ο,τι μπορεί…ό,τι θέλει… ό,τι αγαπά καθένας… Η συγκέντρωση προσφορών θα γίνεται έως τις 15 Δεκεμβρίου 2007.


Προτεινόμενες ιδέες για δώρα είναι: μολύβια, γόμες, ξύστρες με σχέδια και χρώματα, μπλοκάκια, βιβλία, σκούφοι, γαντάκια, κάλτσες, CD με τραγούδια ή παιδικά παραμύθια, κασετίνες, παιχνίδια κ.λπ.


Το Οικολόγιο είναι μία ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών. Γεννήθηκε στο διαδίκτυο, με αφορμή τις καταστροφικές και πολύνεκρες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Δεν έχει πόρους και διοικητικά συμβούλια. Στηρίζει τη δύναμή του αποκλειστικά στη συλλογικότητα των μελών του. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους και η συνεργασία με οργανώσεις, ιδρύματα και φορείς είναι ευπρόσδεκτη.


Το Οικολόγιο είναι ένα πείραμα μακριά από οικονομικές ή πολιτικές σκοπιμότητες. Ενα πείραμα που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στο Ελληνικό διαδίκτυο, τουλάχιστον σε τέτοιο εύρος και με τέτοια διάρκεια.


Από τη δημιουργία του blog anadasosi.blogspot.com και της mailing list αυτού μετά από τις φωτιές της Πάρνηθας, από τη σύσταση του δικτυακού κόμβου oikologio.gr, που σχεδόν συνέπεσε με το ολοκαύτωμα του Αυγούστου, από τη συγκέντρωση με τα μαύρα στο Σύνταγμα μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Και έπεται συνέχεια.


INFO
Πληροφορίες και για το που πρέπει να σταλούν οι προσφορές στο: [email protected],
www.oikologio.gr