Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ, έχει τη χαρά να φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Βασίλη Α. Πουλαρίκα, με τίτλο «Οικογενειακές Υποθέσεις», με επιμέλεια του Παναγιώτη Κασίμη.

Όλες οι φωτογραφίες δημιουργούνται, εν πρώτοις, μέσω της αφοσίωσης και της απόφασης του φωτογράφου να είναι παρών, τόσο σε φυσικό όσο και σε συγκινησιακό επίπεδο. Μέσω αυτής της δέσμευσης, η αντιπροσώπευση του βλέμματός του μπορεί να οδηγήσει στην πειστική, για τον θεατή, απεικόνιση της ουσίας του χώρου και των ανθρώπων.

Σ’ αυτή τη δουλειά του, ο Πουλαρίκας πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά. Οι φωτογραφίες του δεν είναι απλά ντοκουμέντα. Ανακλάται σ’ αυτές η αγάπη και η κατανόησή του, όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για την ανθρώπινη κατάσταση γενικότερα.

Σκηνές λύπης, χαράς , απογοήτευσης ή παιχνιδιού που διατηρούν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και των εστιών τους, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν την πολυπλοκότητα των συναισθημάτων των οικογενειακών υποθέσεων. Των οικογενειακών υποθέσεων με τις οποίες έχουμε ασχοληθεί όλοι, και στις οποίες οφείλουμε κατά κάποιο τρόπο, την ευτυχία, τη χαρά και την ευγένειά μας.

Παναγιώτης Κασίμης

www.poularikas.com