Η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» που αναβλήθηκε λόγω βροχής το περασμένο Σάββατο στο θέατρο Πέτρας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.

‘Έτσι, οι ευκαιρίες για να απολαύσει το κοινό το συγκλονιστικό ανέβασμα του Τσέζαρις Γκραουζίνις γίνονται τρεις. Αναλυτικά:

Τετάρτη 19/09 στο Άλσος Βεϊκου, στις 21:00
Αύριο Τρίτη 18/9 στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», στο Αιγάλεω, στις 21:00
και
την επόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 24/9 στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, στις 21:00.

Η παράσταση που αποθεώθηκε, όχι μόνο στην περιοδεία της στην ελληνική επαρχία, αλλά και από το κοινό της Αθήνας στο Ηρώδειο και τα ανοιχτά θέατρα σε Ελευσίνα, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Παπάγου και Πειραιά, ολοκληρώνει την πορεία της με τρεις ακόμη σταθμούς.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης -Οιδίπους, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης– Τειρεσίας, Ιοκάστη και Θεράπων και ο Χρήστος Σαπουντζής Κρέων, Άγγελος και Εξάγγελος, με τη στήριξη ενός εξαιρετικού χορού με επικεφαλής τον Κώστα Κορωναίο, φέρνουν την τραγική ιστορία της γενιάς των Λαβδακιδών στο φως, με έναν τρόπο που ήδη άφησε τα ίχνη του στη θεατρική ιστορία του τόπου.

Χορός: Αλμπέρτο Φάις, Κώστας Σειραδάκης, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου, Τζεφ Μαράουι.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Σκηνικά κοστούμια: Κένι Μακλίλαν. Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος. Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Παπαδοπούλου. Βοηθός ενδυματολόγου: Βάσω Παπαδοπούλου

Οι φωτογραφίες της παράστασης είναι του Γιάννη Βασταρδή