Η πλέον ανερχόμενη βρετανική μπάντα της πρόσφατης πενταετίας είναι το τρίτο όνομα που ανακοινώνεται από το line-up της 23ης Ιουνίου, μετά τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Editors. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Ελλάδα.

Με τους μόλις δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα, οι Wolf Alice έχουν καταφέρει να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα βρετανική ροκ μουσική. Το μυστικό τους είναι ο πρωτότυπος συγκερασμός αντιδιαμετρικά αντίθετων στοιχείων: αυτή η μίξη grunge και indie-rock με dream-pop και shoegaze τους κάνει να θυμίζουν 90ς αλλά να ακούγονται όσο πιο 10ς γίνεται.

Το – προ διετίας – ντεμπούτο τους “My Love Is Cool” έγινε “χρυσό”, βρέθηκε στο νο2 του Βρετανικού chart και τους έφερε μέχρι τις υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy, τα Brit Awards, το Mercury Prize και τα NME Awards!

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Visions of a Life” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, έφτασε και αυτό στο νο2 του Βρετανικού chart και είναι ήδη στις σημαντικότερες λίστες με τα καλύτερα του 2017, οπως στο νο2 στο ΝΜΕ, το νο3 στο Q, το νο12 στον Guardian.

Τα τραγούδια τους έχουν γίνει ήδη σημείο αναφοράς στην ευρύτερη σύγχρονη κουλτούρα: το “Silk” χρησιμοποιήθηκε στο trailer της ταινίας “T2: Trainspotting”, το “Moaning Lisa Smile” ακούστηκε στο The Leftovers, το “You’re a Germ” στο The Royals.

Το πιο δυνατό σημείο τους όμως είναι η σκηνή: εκεί, η Ellie Rowsell επιδεικνύει πόσο χαρισματική performer είναι, αιθέρια και δυναμική ταυτόχρονα. Αυτή η must-see ενέργεια της είναι ο λόγος που έχει ήδη γίνει ένα από τα νέα είδωλα της βρετανικής σκηνής και που πολύ σύντομα θα κάνει τους Wolf Alice να γεμίζουν αρένες.

Σύντομα θα ανακοινωθούν νέα ονόματα και λοιπές πληροφορίες για το EJEKT Festival 2018.


Διαβάστε επίσης:

Ο Nick Cave και οι The Bad Seeds τον Ιούνιο στο EJEKT Festival 2018!

Οι Editors επιστρέφουν στο Ejekt Festival