Οι Villagers of Ioannina City θα εμφανιστούν για ένα live στο Factory of Sound στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2015.

Όταν πρόκειται για μουσική, τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ειδικά για ένα συγκρότημα όπως οι VIC που με τη μουσική τους φιλοσοφία, έφεραν νέο αέρα και σύντομα έγιναν μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές μπάντες.

Όσο για την εμφάνιση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους τα Ιωάννινα, την Πέμπτη 28 Μαΐου, αντιγράφουμε το παρακάτω απόσπασμα από τον τοπικό Τύπο, ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει σε αναμονή της εμφάνισης τους:

«Η ώρα που πολλοί και πολλές περίμεναν έναν ολόκληρο χειμώνα, ήρθε ή για την ακρίβεια, έρχεται: στις 28 Μαΐου, οι Villagers of Ioannina City παίζουν στα Γιάννενα, στο Factory of Sound.

Οι VIC λοιπόν επιστρέφουν στη σκηνή στις 28 του μήνα, σε κλειστό χώρο, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία να δούμε τι ακριβώς γίνεται κάθε φορά που πάνε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και κάνουν sold out εμφανίσεις. Όσο και η μπάντα να είναι «τα παιδιά της διπλανής πόρτας», οι φίλοι και αυτοί που ξέρουμε χρόνια, άλλο τόσο δεδομένος είναι ο χαμός που αναμένεται για το συγκρότημα που πριν από ένα χρόνο και κάτι μέρες έβγαλε το Riza, το διπλό άλμπουμ που ανακάτεψε την ελληνική σκηνή. Τώρα, έρχονται με το Riza να επανακυκλοφορεί, και να έχουν ήδη ένα EP στο ενεργητικό τους. Οπλίσατε και αναμείνατε λοιπόν.»

Γ. Τσαντίκος «Ηπειρωτικός Αγών»

OI VIC είναι:

Αλεξης Καραμέτης – Κιθάρα/Φωνή
Άκης Ζώης – Μπάσο
Άρης Γιαννόπουλος – Τύμπανα
Νίκος Αγγούσης – Κλαρίνο/Πνευστά
Αχιλλέας Ράδης – Πλήκτρα
Κωνσταντίνος Λάζος – Γκάιντα/Πνευστά

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι: Μπούγιο & Dirty Johnny

Οι Μπούγιο & Dirty Johnny είναι ένα ντουετάκι απο τα Γιάννενα. Ξεκίνησαν το 2010 με δύο κιθάρες, μια φυσαρμόνικα να γράφουν μερικά δικά τους τραγούδια σε ελληνικό πάντα στίχο. Απλοί, άμεσοι με μια blues αισθητική και όμορφες μελωδίες.

Ηχογράφησαν την πρώτη τους δουλειά το 2012,με τίτλο “Βlues και Ντέρτια” βγάζοντας το στη φόρα το 2014.

Μετά απο κάποια περίοδο αδράνειας και κάποιους πειραματισμούς με το ρεμπέτικο ήχο επιστρέφουν με το αρχικό τους ύφος.