Οι Βικτωριανοί με ανανεωμένη και διευρυμένη την παρέα τους ξεκινούν τις εκδηλώσεις της χρονιάς 2014 – 2015. Η πρώτη μας παρουσία στο κινηματοθέατρο Τριανόν, αγαπημένος χώρος που μας στηρίζει και τον στηρίζουμε, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Λεωνίδα Παπαγεωργίου μας παραχωρήθηκε από την Μαρία Λυσικάτου που συνεχίζει το έργο του, για να παρουσιάσουμε τον νεαρό γείτονα και βραβευμένο με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα το 2012 Θωμά Τσαλαπάτη για τη συλλογή “ Το ξημέρωμα είναι σφαγή Κύριε Κρακ”.

 

Ο Θωμάς ποιητής της νέας γενιάς, με την σατιρική του ματιά μας δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα της σύγχρονης γραφής.

 

Πάντα οι Βικτωριανοί παρουσιάζουμε συγγραφείς και ποιητές που έχουν “κάτι να πουν”. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση του κέντρου της πόλης μας με πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του ποιητικού έργου του Γιάννη Κοντού και την παράσταση που θα παρουσιάσει η θεατρική μας ομάδα, το έργο του Δημήτρη Βυζάντιου η “Γυναικοκρατία” κ.ά. Είμαστε η μόνη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα στο κέντρο της πόλης και είναι τιμή μας που μας ζητούν να παραβρεθούμε και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.

 

Η παρουσίαση του έργου του Θωμά Τσαλαπάτη θα γίνει την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στις 9μ.μ.στο Τριανόν.

Για τον Θωμά θα μιλήσουν οι ποιητές Ζήσης Αϊναλής και Γιώργος Πρεβελουδάκης, μουσικός αυτοσχεδιασμός Κωστής Ζουλιάτης, θα διαβάσουν ο ποιητής και οι ηθοποιοί Νεκτάριος Παπαλεξίου, Όμηρος Πουλάκης, Θεοδοσία Σαββάκη, Σέβη Στάικου.

Την παρουσίαση θα ανοίξουν οι Βικτωριανοί με ένα καλωσόρισμα (performance)