«Ένας γιγάντιος τοίχος από ενισχυτές, φασαριόζικα πιατίνια και… κουτάκια craft μπίρας». Αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να περιγράψουν άψογα τον παράδεισο των Αμερικανών Valley of The Sun. Ελπίζουμε να έχετε αρχίσει να μπαίνετε στο νόημα και για το τι μουσική παίζουν!

Ξεκινώντας από Cincinnati του Οχάιο το 2009, το τριμελές (πλέον τετραμελές) συγκρότημα έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του κυκλοφορώντας το EP Two Thousand Ten. Η ένταση –και ο πήχης– ήταν πολύ ψηλά, καθώς οι Valley of The Sun βάλθηκαν εξαρχής να συνδυάσουν τις επιρροές τους σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Επιρροές που κινούνται κάπου μεταξύ του θορύβου των Alice In Chains, της ψυχεδέλειας των Queens of The Stone Age, των συνθέσεων της κλασικής rock και των ιδιαίτερων φωνητικών του Geddy Lee των Rush.

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το δεύτερο EP τους, το The Saying of The Seers, βγαίνοντας για τα καλά στο προσκήνιο του νέου αμερικανικού heavy rock. Παράλληλα, βρήκαν συναυλιακά τη θέση που τους αξίζει στο πλάι των Truckfighters και επαινέθηκαν ως οι νέοι επίγονοι των Kyuss.

Είχε έρθει η ώρα για ένα πλήρες ντεμπούτο άλμπουμ. Πράγματι, το 2014 κυκλοφόρησε το Electric Talons of The Thunderhawk. «Ήταν ένα δείγμα του πόσο έχουμε ωριμάσει ως μπάντα τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον ντράμερ Aaron Boyer. Και είχε δίκαιο, αφού πρόκειται για έναν άριστα δουλεμένο δίσκο, στον οποίο τα stoner, ψυχεδελικά στοιχεία πλαισιώνουν όμορφα τη straightforward αισθητική του hard rock. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι επόμενοι δύο full-length δίσκοι του συγκροτήματος: Ο Volume Rock του 2016 και ο φετινός, πιο «σκοτεινός» Old Gods.
Επί σκηνής οι Valley of The Sun προσφέρουν όλα τα στοιχεία που αγαπάμε στους δίσκους τους πολλαπλασιασμένα επί δέκα: την άρτια τεχνική, την αστείρευτη ενέργεια και πάνω απ’ όλα, την αγάπη και το σεβασμό στον καλό rock n’ roll ήχο.

Σου κινήσαμε το ενδιαφέρον; Οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται για ένα ελληνικό mini tour τον Οκτώβριο, έτοιμοι να παρουσιάσουν στη χώρα μας όλα τα παραπάνω. Ready?

Οι Valley of The Sun είναι:

Ryan Ferrier-Φωνή/Κιθάρα
Aaron Boyer-Ντραμς
Chris Sweeney-Μπάσο/πλήκτρα
Josh Pilot-Κιθάρα