Η κωμωδία Οι Τρελοί της Βαλένθια του Λόπε ντε Βέγκα θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή» το χειμώνα 2014-2015, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη.

Ο θίασος Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη μετά τις επιτυχημένες πορείες του Άμλετ και του Βόυτσεκ αλλά και τη συνεργασία με άλλους θιάσους στο παρελθόν με συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Βάκχες, Θεσμοφοριάζουσες, Φαέθων κ.α), αποφάσισε για τη χειμερινή περίοδο 2014 – 2015 να καταπιαστεί με ένα από τα σημαντικότερα έργα της Δραματουργίας αλλά και μία από τις καλύτερες κωμωδίες του Λόπε ντε Βέγκα, Οι τρελοί της Βαλένθια.

Τη Σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Καλαμπόκης, τη μετάφραση η Αλεξάνδρα Βουτζουράκη και τη μουσική ο Χρήστος Γαλίτης.

Την παράσταση θα τη δούμε στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη, που αποτελεί από πέρσι τη μόνιμη στέγη του επαγγελματικού θιάσου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μιχάλη Καλαμπόκη, Θωμά Πανδή, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, ενώ ο θίασος βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση συνεργατών για τους υπόλοιπους ρόλους. Η παράσταση θα συνεχίσει και το καλοκαίρι του 2015 με περιοδεία σε Ελληνικές πόλεις και φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που το έργο παρουσιάζεται στο Ελληνικό κοινό.

Ο θίασος ήδη προγραμματίζει να ανεβάσει και μία μουσικοχορευτική παράσταση καθώς και δύο παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή στην Ακρόπολη.